Brøndby IF i DONG Cup finalen!

08.05.2003 02:00

Brøndby IF?s spillere brugte bogstaveligt talt hovedet her til aften, da de regerende mestre sikrede sig den ene plads i årets pokalfinale via en 3-1 sejr over AaB i Aalborg. Udover sejren var det glædeligt, at konstatere at de unge Brøndby-drenge også kan klare modgang, for trods John Faxe Jensens advarsler inden kampen, var det specielt i den indledende fase hjemmeholdet, der kom frem til de fleste og største chancer.

Logisk nok resulterede de mange chancer i en scoring, og for første gang i år stod Brøndby IF altså i en situation, hvor de ikke var det først scorende hold. Det beviste spillerne at de også kunne klare, og allerede efter 10 minutter udlignede Mattias Jonson på et flot hovedstød. Efter en lille halv time gentog Per Nielsen kunststykket da han headede de blå-gule foran.

Mattias igen

AaB skabte dog fortsat chancer, den største kom efter 35 minutter, hvor Knud Erik Fisker noget overraskende dømte indirekte frispark til AaB 5-6 meter fra mål.

Nordjyderne formåede dog ikke at score mere i opgøret, og selvom det i lange perioder af kampen virkede som om Brøndby-spillerne sparede på kræfterne, var der ikke længere tvivl om udfaldet, da Mattias Jonson med 20 minutter igen scorede sit andet mål i kampen.

Igen på hovedstød, og i øvrigt Mattias Jonsons tredje mål i de to semifinaler.

De tilrejsende tilskuere fik belønning for den flotte opbakning igennem samtlige 90 minutter, for efter sidste dommerfløjt var det en realitet:

Brøndby IF er for 6. gang i klubbens historie i pokalfinalen!

Finalen spilles, som traditionen byder det, Kristi Himmelfartsdag i Parken i København.

Matchfacts : AaB - Brøndby IF