Tommy: Pludselig kunne jeg ikke

18.06.2003 00:00

For blot et år siden var han et ubeskrevet blad i dansk topfodbold. I dag er Thomas Kahlenberg en funklende stjerne på den danske fodboldhimmel, med en stribevis af udtagelser fra kollegaer og trænere, der alle anerkender og beundrer den spinkle midtbanespillers præstationer gennem det seneste år. Brondby.com har før guldbraget haft en snak med en af tilhængernes ynglinge, 'Tommy' Kahlenberg.

Blot 20 år gammel debuterede Kahlenberg på det danske landshold i 1-0 sejren over Ukraine i Parken i slutningen af april måned i år. En debut som var længe ventet fra mange af de beundrere der regner Kahlenberg for et af dansk fodbolds største talenter, men for hovedpersonen selv var udtagelsen egentlig ganske overraskende. På trods af stor beskedenhed er Kahlenberg udmærket klar over sine egne kvaliteter, men udtagelsen kom i hus på et tidspunkt hvor han ikke har spillet op til sit bedste.

- Jo det var ret overraskende. Jeg har haft et udmærket forår, men jeg har ikke spillet helt så godt som jeg havde håbet på, men jeg tror Morten Olsen (A-landsholdstræner red.) udtog mig for at give mig chancen i en venskabskamp og fordi han skønner at jeg altid leverer en nogenlunde stabil indsats. Jeg er i hvert fald rimelig sikker i pasningsspillet og i min boldomgang, men samlet set har jeg spillet bedre kampe, end dem forud for min landsholdsudtagelse.

Har manglet det sidste

I foråret har det virket som om du har manglet det sidste i flere situationer. Er du enig i den påstand?

- Det har du ret i. I starten af foråret var jeg lidt mere gennembrudsfarlig og mere aggressiv i mit spil, men på det seneste har jeg ikke udrettet helt så meget i det offensive. Det er min første sæson i SAS Ligaen og jeg har da til tider, følt en smule træt. Desuden bliver der også stillet mange flere forventninger til mig, specielt efter jeg har spillet på landsholdet

Er det noget der påvirket dig?

- Næ, egentlig ikke. Det gør jo nok bare at man er mere opsat på vise sit værd. Man må hele tiden huske på at det går meget stærkt i fodbold. Det gælder om at nyde det når det går godt, og så glemme de dumme perioder hurtigt. Jeg synes selv jeg er god til at tage tingene stille og rolig, og frem for alt, beholde benene solidt plantet i jorden. Heldigvis fortæller min familie og min kæreste mig også, at jeg stadigvæk er den samme person som før jeg blev 'kendt'. Det er meget vigtigt for mig.

Kahlenberg er tilbage i storform, senest med scoring mod OB. Ifølge Kahlenbergs statistik vinder han endnu en DM-titel i år...

Troen på egne evner

Hvis man ser på dig som fodboldspiller nu og så i forhold til i efteråret, hvordan vurderer du så dit eget spil?

- I efteråret spillede jeg en lidt mere defensiv plads på midtbanen. Det gik kanon godt og der skete virkelig meget med mit fodboldspil. Der var heller ikke mange der kendte mig, så man kan godt sige at det var i efteråret jeg slog mit navn fast. Jeg havde måske et lidt større overskud, som gav udslag i flere udfordringer fra min side. Jeg udviklede mig rigtig meget, men det har selvfølgelig været svært at fortsætte den udvikling i år. Her i foråret har jeg spillet en lidt mere offensiv plads, som jeg ellers spillede mest som ungdomsspiller, men jeg har ikke formået at skille mig ud på samme måde som i efteråret.

Nu ser jeg stort set altid den daglige træning, hvor du er meget angrebsivrig og målfarlig. Du er ofte ret skarp til skudtræningen, men alligevel er det noget helt andet når du spiller kamp?

- Ja, du har fuldstændig ret. Senest da jeg trænede med A-landsholdet var jeg rimelig god til skudtræningen, men når det skal overføres til kamp bliver det ikke rigtig til noget. Jeg har haft nogle rigtig dårlige skudforsøg i kampene, og jeg ved ikke hvad det skyldes.

Tror du ikke på dine egne evner?

- Jo, men det er som om man kommer ind i en ond cirkel. Det irriterer mig virkelig meget. Tempoet er også en smule højere i kampe end til træning. Fx er det ikke lang tid siden at vi skulle spille en kamp, hvor vi havde haft en del skudtræning forud for den kamp. Der var jeg rimelig skarp under træningen og da vi varmede op før kampen, skød jeg en smule på mål. Det gik godt, men da kampen blev sparket i gang kunne jeg pludselig ikke. Det er underligt, men der er ikke andet at gøre end at klø på og tro på det. Det skal nok komme. Michael (Laudrup red.) har også trænet lidt ekstra med mig og mine afslutninger. Jeg tror på at jeg nok skal få hul på bylden.

Tror på DM-guld

Jeg ved at derstatistisk er noget taler for endnu en DM-titel til dig...

- Ha ha. Det er rigtigt. De ulige år har før været til mit held og det bliver det også i år. Jeg har vundet Danmarksmesterskabet i følgende år: 1997 (drengespiller, Hvidovere), 1999 (juniorspiller, Hvidovre), 2001 (ynglingespiller, Brøndby) 2002 (senior, Brøndby) 2003...

Hvordan går det i aften?

- Det kunne være rigtig dejligt at vinde mesterskabet foran vores egne tilhængere, så det går vi efter og jeg tror på det, slutter Kahlenber.