Tommy: Målet er at vinde DM

05.06.2003 00:00

For omtrent et års tid siden var Thomas Kahlenberg et forholdsvis ukendt fodboldnavn i Danmark, men efter en overraskende ilddåb i sidste sæsons guldkamp i Parken, hvor Kahlenberg fik sin 1.holdsdebut, er der sket utrolig meget for den unge spiller. Siden 1-1 kampen i Parken, der reelt sparkede guldet til Vestegnen, har midtbanekreatøren været fast mand på Laudrups unge hold.

Efter en håndfuld kampe på U-21 landsholdet, hvor det bl.a. blev til en dobbeltscoring i en kamp, blev det i slutningen af april måned til A-landsholdsdebut, da han entrerede banen ca. 10 minutter før tid. I den korte tid han var på banen, nåede han at overbevise alle om, at landsholdspladsen var berettiget. En flot maskeret frispilning til Claus Jensen burde have resulteret i scoring, men Kahlenberg kunne alligevel glæde sig over, at han for fremtiden vil figurere på den store væg med Brøndby IFs landsholdsspillere gennem tiderne.

Umiddelbart før forårssæsonen blev sparket i gang, var det en optimistisk Thomas Kahlenberg der vurderede foråret. Uden tanke og idé om A-landsholdsdebut fortæller 20-årige Kahlenberg her om de omvæltningerne der har præget det unge stortalent.

- Ja, der er gået hurtigt. Når man træder ind i truppen, er der jo normalt en tilvænningsperiode. Jeg havde regnet med, at jeg skulle være en del af truppen og så håbet på, at jeg kunne få chancen en gang imellem, men jeg har jo været fast mand i efterårets kampe.

- Generelt har det været positivt. Jeg har været utroligt glad for det. Jeg synes, jeg har udviklet mig meget personligt.I en periode brændte jeg en del chancer, så kampen mod Esbjerg, hvor jeg fik hul på bylden og scorede mit første mål, husker jeg som noget specielt. Spillemæssigt gik det måske bedst i nogle af de først kampe, bl.a. de europæiske kampe.

Stor omvæltning

Thomas Kahlenberg har på sit første halve år i førsteholdstruppen udviklet sig meget, men han peger også selv på nogle ting, som han stadig gerne vil forbedre.

- Det hele har været nyt, og jeg redet på en bølge. Det mest negative har nok været, at holdet ikke ligget nummer 1, men det er langt fra en katastrofe.?

- Det, jeg har udviklet mest, er, at jeg er kommet op i et højere tempo. Der er et stort spring fra ungdomsfodbold og Danmarksserien til SAS Ligaen. Jeg synes, at jeg er blevet bedre i pasningsspillet, og fysisk er jeg også blevet bedre af at spille med de store drenge. Forhåbentlig kan jeg forbedre mig endnu bedre. Mine afslutninger har ikke været gode nok; jeg har ikke været målfarlig nok, men det har måske også hængt sammen med, at selvtilliden har manglet lidt efter nogle brændte chancer; man tænker for meget over tingene, når det ikke lige kører.

Uden for banen er det også en omvæltning at have fodbolden som fuldtidsbeskæftigelse.

- Før jeg kom på fuld tid, gik jeg i gymnasiet ved siden af fodbolden, så det er en helt anden dagligdag, jeg har nu. Jeg har vænnet mig til det og synes, det er positivt. Nu har jeg meget mere fritid. Før tog jeg i skole tidligt om morgenen og så til træning ved fire- eller femtiden. Fodbolden var meget seriøs, men der var da også tid til kæreste, familie og venner. Nu er det ofte sådan, at vi træner om formiddagen, og så har jeg resten af dagen fri, i hvert fald i de perioder, hvor vi spiller turneringskampe og kun træner én gang om dagen. Der er selvfølgelig også et meget større ansvar nu; men det er frihed under ansvar. Man skal sørge for at få hvilet nok; der skal dog selvfølgelig også være plads til at lave nogle andre ting.

Thomas startede med at spille ungdomsfodbold i Hvidovre, før han kom til Brøndby, og han har synes godt om begge klubber.

- Jeg var meget glad for at spille i Hvidovre, men da jeg blev junior, røg jeg til Brøndby, og det er det bedste, der er sket for mig. Jeg har været utroligt glad for at spille i Brøndby, og det er den bedste beslutning, jeg har taget.

Målet er at vinde DM

Den første, næsten færdigspillede, sæson i førsteholdstruppen er gået fint, men det får nu ikke Thomas Kahlenberg til at ændre sine målsætninger så meget.

- Nu må vi se, hvordan det går. Der er mange om budet på midtbanen, men jeg håber da, at jeg kan blive ved med at være fast mand. Og så er målet selvfølgeligat vinde DM, afslutter den unge midtbanekomet.