Succes på Vestegnen

14.06.2003 00:00

Det var en flok glade og stolte fodboldkvinder, der idag vendte hjem til stor hyldest i Brøndby IF's klubhus som fortjente Danmarksmestre.

Al snak om protester og usikkerhed om placeringen af det danske mesterskab blev fejet af bordet med en fortjent Brøndbysejr i Odense på 1-0 over OB.

Sæsonens tredje titel til et af Brøndbys seniorhold

I 1977 vendte Brøndby IF's lilleputter med John Faxe Jensen som en stolt midtbanespiller hjem til Brøndby med det første danske trofæ: Uofficiel Danmarksmester for lilleputter.

I 1985 fulgte så de første offcielle mesterskaber, da både ynglinge og 1. divisionsholdet med Tom Køhlert som træner vandt de første officielle mesterskaber.

Den medrejsende støtte var stor

Senere er som bekendt fulgt i alt ni danske mesterskaber masser af sølvmedaljer, fire pokaltriumfer - den seneste for et par uger siden - en lang række danske ungdomsmesterskaber såvel officielle som uofficielle.

I dag kom så de sidste manglende trofæ i hus til det forvænte pokalskab i Brøndby:

Det danske mesterskab for kvinder

- Det er en milepæl i Brøndby IF's historie, sagde Per Bjerregaard, i egenskab af formand for Brøndbyernes Idrætsforening, i sin hyldesttale til pigerne.

-I vil komme til at vinde flere mesterskaber med Brøndby, men I vil aldrig komme til at vinde jeres første mesterskab igen. Nyd det! Hverken I eller vi andre i klubben vil nogensinde glemme den dag, da I vandt det første mesterskab.

Sådan kan man også fejre et mesterskab

- I har fortjent det. I har arbejdet benhårdt sammen med jeres trænere og ledere for at nå frem til målet, sluttede en stolt Brøndbyformand, der måtte indrømme, at der havde været glædestårer i øjnene, da meldingerne fra Odense meldte om det første danske mesterskab til de blå-gule kvinder.