Rundens modstander: Silkeborg

20.06.2003 00:00

Sidste runde i årets udgave af SAS Ligaen står for døren, og det bliver samtidig den runde hvor mesterskabet endeligt skal placeres. Efter det skuffende nederlag til F.C. Københavnet halvtminut før overtidens udløb skal spillerne til Silkeborg for at slutte af med manér.

Omend den forekom minimal umiddelbart efter sidste kamp, er chancen for guldet der stadig. Første krav er en sejr over Silkeborg, og så må resten komme.

I foråret 2002 sejrede Vestegnens Drenge 2-1 på Silkeborg Stadion

Silkeborg IF er allerede i den kedelige situation, at de skal spille i 1. division til næste år. Efter nederlag til OB i onsdags, kan den midtjyske klub ikke længere redde eksistensen i SAS Ligaen. Dermed er klubben, efter 16 år i den bedste række i dansk fodbold, torsdag vågnet op med erkendelsen af, at pointhøsten i år, ikke har været tilstrækkelig, og klubben må derfor rykke ned.

Vestegnens Drengeskal dog ikke regne med at få alting foræret i søndagens kamp. Der er ingen tvivl om, at Silkeborg IF vil gøre alt for, at de forlader ligaen med en del af æren i behold, og det vil en sejr over Brøndby IF hjælpe på. Senest de to hold mødtes, blev det til en 2-0 sejr til Laudrups drenge på Brøndby Stadion. Læs mere om den kamp her.

Som altid var Brøndbyfansene talstærkt repræsenteret på udebane

Kort om Silkeborg

Silkeborg IF blev stiftet den 26. april 1917, men der skulle gå mange år før Silkeborg IF for alvor markerede sig i dansk fodbold. I de første leveår spillede klubben i de forskellige jyske rækker, og først i 1962 gjorde Silkeborg IF sin entré i Danmarksturneringen med en lynvisit i 3. division (nuværende 2. division). Klubben rykkede dog op igen og avancerede i 1966 til 2. division hvor man stort set tilbragte de følgende ti år.

Med sit første, og hidtil eneste Danmarksmesterskab i 1994 markerede Silkeborg IF sig som et begyndendejysk alternativ til især Brøndby IF's dominans af dansk fodbold. Med bronze- og sølvmedaljer i henholdsvis 1995 og 1998 blev samlingen komplet, og i 2001 hjemførte klubben for første gang DBU's landspokal.

Nu er endnu et kapitel klar til at blive skrevet i Silkeborg IF's historie, efter 488 kampe i den bedste række, skal Silkeborg IF nu til at kæmpe sig tilbagetil landes bedste række.

Silkeborg-keeper Henrik Ipsen forhindrer frispilning

Fodbolden er vendt hjem

Søndagens opgør bliver, uanset om Brøndby IF bliver mestre eller ej, samtidigt enden på en fantastisk sæson, hvor fodbolden med Michael Laudrup i spidsen, for alvor er vendt tilbage til Vestegnen.

Indtil videre er det blevet til to pokaler, og med kvalifikationen til UEFA Cup'en og minimum sølv, er det svært at være andet end rimeligt tilfreds. Bliver det til guld vil det være en næsten ufattelig triumf, men mere om det søndag aften.

Formkurven har over året været konstant opadgående og holdet har vist en del af potentialet. Ifølge trænere og spillere er det dog først lige begyndt!

Vi kan med andre ord, uanset den sidste rundes resultater, allerede nu begynde, at glæde os til endnu en sæson, hvor Brøndby IF vil være med helt i toppen af dansk fodbold.

Pilen peger fortsat opad!

Kampen

Silkeborg IF - Brøndby IF, SAS Liga, 33. spillerunde, søndag den 22. juni kl. 15 på Silkeborg Stadion.

Brøndbyafsnittet på Silkeborg Stadion er allerede udsolgt. Læs mere om hvordan du sikrer dig billet her.