Per: Respekt!

25.06.2003 00:00

Vi fortsætter her interviewet fra juni-udgaven af Fodbold i Brøndby med Brøndbyanfører Per Nielsen om den blå-gule fanskare.

Det kan selvfølgelig også gå den modsatte vej, og de fleste husker enkelte gange sidste forår, hvor stemningen balancerede på en knivsæg, og den positive støtte pludselig blev til negativt pres på hjemmeholdet.

- Vi havde en dårlig periode og kunne godt mærke, at der ikke skulle så meget til. Det var faktisk et par kedelige oplevelser, men nu er respekten heldigvis tilbage. Generelt er positiv opbakning bedst, også når det ikke går helt som vi alle ønsker, men samtidig kan jeg godt forstå frustrationerne. Vi vil alle vinde, men det bliver bare ikke bedre af at der buhes. Hverken af holdet eller af enkelte spillere. Alle der spiller for Brøndby IF, har fortjent den fulde opbakning, måske specielt i modgangstider!

Modgangstider er nu ikke det, der har været flest af siden Per debuterede i 1995. Eller var det 1995?

- Min debut?! Haha, det kan jeg faktisk slet ikke huske. Det var i foråret ?95, efter at Marc Rieper var væk. Jeg havde spillet Danmarksserie-fodbold længe, og gik sådan set bare og ventede på, at Marc skulle blive solgt, som alle talte om. Da han så kom af sted, blev jeg mere eller mindre fast mand med det samme, men den første kamp? Aner det ikke, jeg har sikkert spillet som en pose lort, og fortrængt det hele, kommer det med et stort grin.

Kun ét stadion i Danmark

Siden starten har ?Mr. Brøndby? spillet på et hav af forskellige stadions. Vi beslutter os for, at tage turen gennem spillertunnellen, ind på banen og over på langsiden, mens han fortæller om sine oplevelser rundt omkring.

I Danmark er der mange gode og mindre gode stadions, men da snakken falder på steder han ikke bryder sig om, kommer svaret resolut:

- Midtjylland! Det er simpelthen røvsygt at spille derovre. De gange vi har været på besøg, har det været mørkt, lyset er dårligt, og der er stort set ingen tilskuere. Jeg vil faktisk hellere spille for 20.000 skrigende modstanderfans, end at spille i Midtjylland!

Der er også gode stadions i Danmark, men der er kun ét, han vil tale positivt om. I udlandet forholder det sig lidt anderledes.

- Anfield var virkelig fedt. Det var ét af de bedste steder jeg har spillet, og en meget stor oplevelse at blive klappet af banen af Liverpools højtrystede fans. Manchester var slet ikke det samme, de var mere stille selvom de vandt stort. Vi har også været sydpå en del gange, og der har ofte været rigtig mange tilskuere. Det har dog aldrig været frygtindgydende, og man ved mere eller mindre hvad man går ind til. Det er helt anderledes med Kiev. Der er godt nok mange tilskuere, men resten minder lidt om Midtjylland, bare meget større, griner han.

Hjemme er der kun Brøndby Stadion for Per Nielsen. Og de største oplevelser har været dem hvor der var mange tilskuere på lægterne.

- Der har været virkelig mange af dem. Åbningskampen mod AB var helt speciel, men det var hele dagen jo. Mod Rosenborg var stemningen helt elektrisk i starten, og sådan er der mange kampe, hvor det hele har gået op i en højere enhed i perioder. Mange synes nok, at Lyngby-kampen sidste år var én af de største, men for mig var den forfærdelig! Jeg sad uden for, og det kan jeg altså ikke holde ud. Af samme årsag ser jeg næsten aldrig kampe live, jeg vil selv på banen!

Sammenspillet med fansene er altså vigtigt for Per Nielsen, og for ikke så længe siden fik han mulighed for, at komme endnu tættere på. Da Brøndby Support fejrede 10-års fødselsdag bestemte han og et par andre spillere sig for, at smutte forbi og ønske tillykke.

- Det var en meget, meget positiv oplevelse! Stemningen var helt i top, folk var glade og ekstremt venlige. Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet, men jeg var virkelig glad bagefter, og vi var alle enige om, at det var noget vi gerne vil gøre igen.

Hvornår fansene igen kan opleve anføreren og hans svende så tæt på vil han ikke ud med, men han løfter gerne lidt af sløret.

- Næste gang der bliver noget at fejre, kan det jo godt være at vi kigger forbi. Og mon ikke der bliver det inden for den næste tid? Det er jeg overbevist om, at der gør, slutter Per Nielsen interviewet af med et meget sigende smil på læben.