Må vi så være fri!

08.06.2003 00:00

Forleden blev en nordmand offer for en dansk overfaldsmand ved en pølsevogn på Rådhuspladsen i København. Tilsyneladende efter det oplyste uprovokeret grov vold. Overfaldet har ført til fængsling af overfaldsmanden i 14 dage.

Efter det oplyste er overfaldsmanden en person, der igennem sin tidligere adfærd har skaffet sig en udelukkelse fra at komme på Brøndby Stadion. Han er efter det oplyste ikke medlem af nogle fangrupperinger i Brøndby IF-regi, endsige aktivt medlem af selve fodboldklubben Brøndby IF. Han var ikke efter det oplyste klædt i Brøndby-outfit af nogen form.

Hvad berettiger så medierne til at kalde sådan en overfaldsmand for Brøndbyfan?

Er det rimeligt over for fodboldspillet og dets tilhængere i Danmark, at visse medier i beretningerne om sådanne voldsmænds adfærd at knytte dem sammen med forboldklubberne, bare fordi voldsmændene påstår, at de holder med en bestemt klub - ovenikøbet, når pågældende klub - tilsyneladende efter det oplyste - har udelukket personen fra sit stadion?

Det virker ikke rimeligt - hverken for fodboldsporten, for de tusindvis af fredelige fodboldfans i Danmark eller for de danske topklubber, der på skift udsættes for sådanne underlødige 'sammenknytninger', der ikke findes i virkeligheden.

Voldsmænds gerninger, hverken ved pølsevogne på Rådhuspladsen i København eller andre steder, har intet med fodbold, fodboldklubber eller fodboldfans at gøre.

Det var forhåbentlig sidste gang, vi skal opleve den slags underlødige og ubetænksomme angreb på fodbolden.