Lønstrup: Prestigen på spil

16.06.2003 00:00

Efter storsejren på 4-0 over et tamt OB-hold er der lagt anderledes op til et brag, når F.C. København gæster Brøndby Stadion onsdag aften. Den kamp er for længst udsolgt.

Christian Lønstrup, der har siddet ude med en skade i næsten seks måneder, er nu på vej tilbage og er faktisk klar til kampen mod Vestegnens Drenge.

- Det ser fint ud. Jeg spillede mod Brøndbys andethold i lørdags. Vi vandt 4-1, og jeg spillede 90 minutter, så jeg er spilleklar, siger Lønstrup til brondby.com. Han lyder dog ikke umiddelbart som om han forventer en plads i startopstillingen.

- Nu har jeg trænet en uges tid og har spillet en kamp, så rent spillemæssigt er jeg klar. Men jeg kan jo ikke rigtig løbe fra, at jeg har været væk i seks måneder og har ikke den samme grundtræning som de andre har. Jeg er klar og hvis Hans Backe mener jeg kan bidrage med noget, så er jeg klar.

1-0 og FCK var ude af DONG Cup

Skaderne har skylden

Modsat Brøndby IF har F.C. København haft et noget svingende forår. Forspringet på 11 points fra efteråret er nu lavet om til føring på 1 point i Brøndbys favør. Det er slemt at tabe så mange points, men nok endnu værre at sidde på tribunen mens det sker.

- Jeg har selvfølgelig ikke haft det særlig godt i og med, at vi har mistet lidt terræn. Men omvendt kan vi jo selv afgøre tingene. Vi er ikke afhængige af andre modstandere. Og jeg mener, at vi har klassen til selv at afgøre det, også selvom at Brøndby kører forholdsvis fornuftigt.

Lønstrup giver skaderne skylden for det tabte terræn. Det har stor betydning for rytmen på holdet, mener han.

- Det er en blanding af mange ting. Den primære årsag er nok, at vi har haft nogle vigtige spillere ude på grund af skader. Martin Albrechtsen, Røll og måske også undertegnede lidt. Det vil sige, at den rutine og de ?automatismer? vi har kørt med ihalvandet tiltoår, er blevet brudt lidt. Det tror jeg er den primære årsag.

Ingen når højere end Wieghorst

Lige så klar som Brøndby

Onsdag aften kl. 19.00 fløjter Claus Bo Larsen næstsidste runde i gang på Brøndby Stadion. En sejr til Brøndby IF betyder at mesterskabet bliver på Vestegnen. Hvorimod uafgjort eller nederlag betyder at den sidste runde bliver afgørende.

- Vi er fortrøstningsfulde. Jeg synes, at vi spiller en optimal kamp i Esbjerg forleden. Noget af det bedste vi har spillet i foråret. Spillemæssigt er vi ikke i problemer. Vi har rent pointmæssig haltet lidt, men vi er i hvert fald ligeså klar som Brøndby er.

Men Lønstrup kan ikke undgå det faktum, at Brøndby IF er ubesejret i foråret. Og det er kun cirkato måneder siden at F.C. København tabte 1-0 til Brøndby IF. Det var i pokalkampen der også blev spillet i Brøndby.

- Vi har besluttet, helt bevidst, ikke at fokusrere så meget på hvad Brøndby går rundt og laver. Op til de tre sidste kampe har Hans Backe fokuseret på, at vi skulle vinde to kampe og én af dem skulle være mod Brøndby. Så bliver vi mestre. Det kan vi stadig nå, så om Brøndby er inde i en god eller dårlig periode fokuserer vi ikke så meget på.

- Brøndbys våben er jo, helt åbenlyst, at de har nogle gode kantspillere. Mattias Jonson, Jonas Kamper? Ja, De har mange gode alternativer ude på deres fløje og det vil sige at man skal være meget opmærksom på deres to kantspillere hvis man skal være med i de opgør. Det så vi jo også mod OB hvor de kom bagud 1-0 og så falder korthuset. Det må ikke ske for os.

Årets Pokalfighter huserer på fløjen

51/49

Der vil være omkring 31.500 tilskuere på lægterne onsdag aften. 30.000 af dem, med særdeles velsmurte stemmebånd, vil som vanligt synge og klappe Drengene fra Vestegnen hele vejen igennem kampen.

- Det er jo nok en lille fordel for Brøndby. Ligesom det var for os dengang vi blev mestre i Parken. Det er da et rygstød, men i de her kampe står er der så meget prestige på spil, så det er måske 51/49 i Brøndbys favør.

Til sidst får Lønstrup lov til at komme med et bud på kampen. Også selvom det ikke går i opfyldelse.

- Selvfølgelig gør jeg det, griner Lønstrup og slutter; Jeg tror at vi vinder 2-1.

Hør hele interviewet med Christian Lønstrup her.