Hæder til midtbanegeneralen

27.06.2003 00:00

Siden ankomsten til Brøndby sidste sommer, har den rutinerede midtbanespiller gennemlevet en spillemæssig genfødsel. Efter en længere skadespause i sin tidligere skotske klub Celtic, valgte Wieghorst at få karrieren på ret køl i Brøndby under Michael Laudrup og John Faxe Jensen kyndige ledelse.

I efteråret blev det til en fortjent 2. plads, da alle trænerne kårede efterårets profil. I 2003 har midtbanegeneralen fortsat det imponerende spil og har sammen med Per Nielsen været de bærende kræfter på Brøndbyholdet, der sluttede som pokal- og sølv vindere i den netop aflsuttede sæson.

Det flotte spil på klubplan er således også blevet belønnet med en plads i A-landsholdstruppen, som han tidligere har været del af. I forårets A-landsholdskampe har han været meget dominerende, og landsholdskollegaer, og landstræneren har siden hen rost Wieghorst medflotte ord.

Morten Wieghorst, der for tiden nyder et par ugers ferie, har netop modtaget endnu en flot hæder. Med hele 43 point har alle trænerne i SAS Ligaen netop kåret Wieghorst til forårets profil, på baggrund af et flot spillemæssigt forår.Viceanføren har indtil videre spillet 41 kampe for Brøndby og scoret hele 10 mål i sin første sæson i klubben.

Morten Wieghorst har været altdominerende i luftrummet i den afsluttede sæson.

I et interview i Tipsbladet udtaler Morten Wieghorst om kåringen.

- Det er naturligvis en ære. Specielt når æren kommer fra folk, der siges at have forstand på det, nemlig trænerne. Det har været en udmærket sæson for os, trods de to sidste kamp, og det handler for mig mere om holdet end det personlige, siger Morten Wieghorst efterfulgt af en lille spådom om den nye sæson.

- Vi har noget at arbejde videre med, og på en måde kan man sige, at det er godt, vi ikke vandt det hele i år. Det ville kun have gjort det sværere. Jeg skal være med til at udvikle holdet yderligere og gøre det endnu bedre. Vi har et stort potentiale og har fået meget ros i foråret, men der er mange ting der kan blive bedre.

-Her er det dejligt at der kommer to nye rigtige gode spillere (Andreas Jacobsson og Karim Zaza, red.). Det øger konkurrencen og det er et rigtigt tidspunkt med to nye ansigter i truppen netop når pausen er så kort, at man let kunne fortsætte i den samme trummerum. Nu vil alle være på tæerne fra start, slutter Viceanføren Morten Wieghorst.

Hele fem trænere valgte Morten Wieghorst på 1.pladsen i afstemningen om forårets profil.

Trods en helt igennem suveræn sæson blev det ikke til en top 3 placering til anfører Per Nielsen, der specielt i foråret har været banens bedste mange gange. Per Nielsen vandt da også helt fortjent Ekstra Bladets afstemming om årets spiller, men trænerne i SAS Ligaen havde åbenbart ikke helt samme vurdering. PerPer blev stemt ind på 5. pladsen.

Udover Morten Wieghorst og Per Nielsen, fik også Mattias Jonson og Peter Foldgast stemmer. Således havde F.C. Københavns træner, Hans Backe, Morten Wieghorst som vinder, mens både Per Nielsen og Mattias Jonson var i svenskerens top fem...

Siden 1994 har Tipsbladet kåret efterårets profiler i SAS Ligaen, ogfra 1999 kom kåringen som forårets profil. Af de ialt 14 kåringer Tipsbladet har stået bag, har hele syv spillere været fra Brøndby. Senest blev Peter Madsen kåret som forårets profil for nøjagtigt et år siden.

Profil

Plads på forårets hold