Faxe: Vi går en stor sæson i møde

24.06.2003 00:00

Helt overordnet set har den forgangne sæson været helt fantastisk. Vi har vundet Super Cuppen og Landspokalturneringen og sluttede på en flot 2.plads i SAS Ligaen. Vi er kommet meget langt med vores spillestil og spillesystem, selvom vi stadigvæk er i en proces, hvor der er mere at komme efter. Det har ikke overrasket mig at vi har nået det niveau vi har nu, men mere så hurtigt det er gået. Spillerne har lært alle de ting Michael Laudrup og jeg forsøger at lære dem lynhurtigt.

Vi startede for omkring et år siden, og jeg synes vi er kommet meget langt, men der er meget der skal læres endnu. Vi arbejder hele tiden til træning på at vi skal være gode med bolden. Det gør vi hovedsageligt i træningsøvelser hvor der er fokus på spil med bold. Grundprincipperne er de samme, men vi laver hele tiden små ændringer i de forhold der spilles under. Vi forsøger så vidt muligt at spille på så lille et område som muligt, men det kan ændres på få sekunder. Fælles for de fleste træningsøvelser er at der kun må benyttes to måske tre boldberøringer pr. spiller. Det sætter store krav til teknik og bevægelse. Det har spillerne forstået til fulde og når man ser på spillerne en for en, har de jo udviklet sig meget.

Bedre rustet til efteråret

Nu står vi foran nogle ugers pause efter et hårdt forår og spillerne virker allerede nu mere sultne end nogensinde før. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at spillerne vil gøre alt for at forbedre de flotte resultater vi faktisk allerede har opnået når vi mødes igen om et par uger. Se blot på foråret hvor vi spillede rigtig godt. Vi hentede jo bl.a. FCK's store forspring, men snublede desværre til sidst. Overordnet set skal vi dog blive bedre til at score på de mange målchancer vi skaber i løbet af en kamp, og i såvel ligaen som Europa, føler jeg vi står væsentlig bedre rustet end hvis man skruer tiden et år tilbage. I sommerpausen får vi jo også tilgang af så stærke spillere som Karim Zaza og Andreas Jacobsen, og de kan forhåbentlig løfte vores spil et ekstra niveau op.

En af de ting vi bl.a. skal arbejde meget på i forberedelserne til den nye sæson, er at vi skal være bedre til at fokusere på modstanderholdet. Vi har i den netop afsluttede sæson fokuseret meget på vores eget spil, men når SAS Ligaen bliver sparket i gang 27. juli mod min gamle klub Herfølge skal vi være bedre til presspillet. Vi har gjort os en masse erfaringer i løbet af det seneste år, og jeg tror på at vores spillere, specielt de mange unge, har lært en masse ting af de erfaringer de har gjort sig, og jeg er ikke et sekund i tvivl om at vi går en stor sæson i møde.

John Faxe Jensen