Brandgo'e Brøndby!

15.06.2003 00:00

Hvis der var nogle af dagens tilskuere, der før kampen var i tvivl om hvad begrebet 'Viljen til sejr' betyder, kunne de gå fra Brøndby Stadion med et flot demonstration af indholdet af dette begreb.

Brøndby IF tog i aftenens kamp mod OB, til en kamp der for Brøndby IF gjaldt førstepladsen og for OBs vedkommende muligheden for at hænge med i kampen om bronzemedaljerne. Som skrevet i optakten til denne kamp, har OB ikke nogen særlig god statistik når de spiller på Vestegnen. Lad det være sagt med det samme; denne statistik blev på ingen måde forbedret i aftenens opgør.

Drengene fra Vestegnen kunne glæde sig, ikke alene over en sejr, men en fuldstændig overbevisende én af slagsen.

Ny startopstilling

Brøndby IF stillede op med en del ændringer i startopstillingen. Daugaard afløste en sygdomsramt Allan Olesen, og der var plads til både Thomas Kahlenberg, Mads Jørgensen og Martin Retov på midtbanen, som følge af Morten Wieghorst's karantæne. Igen idag, som i seneste kamp mod Viborg, beviste Brøndby IF at selvom der bliver skiftet så markante spillere ud, er der fuldt ud kompetente afløsere klar til at springe ind.

Kampen startede med godt spil i begge ender, men der skulle ikke gå mere end 16 min. før bolden for første gang lå i målet bag en sagesløs Karim Zaza, sat ind af en topmotiveret Peter Foldgast. Målet blev startskuddet for et massivt Brøndby pres mod OB-målet, og på trods af en ellers god start blev det odenseanske hold hurtigt efterladt som statister, der for forvildet rundt i Brøndby IF's flotte kombinationsspil. Der skulle da heller ikke gå mere end 30 min. før Mattias Jonson kunne udplacere Karim Zaza endnu engang, på et flot oplæg af ar Dalgas.

Denne stilling holdt til pausen, men heller ikke meget længere.

Kun 3 min. efter pausen kunne Thomas Kahlenberg sende bolden i mål for tredje gang på et flot oplæg af Peter Foldgast. I denne periode af kampen formåede OB ikke at skabe en eneste chance mod et bundsolidt forsvar, anført af dagens Man of the match, anfører Per Nielsen.

Midt i 2. halvleg så det dog ud til at Brøndby-forsvaret skulle blive svækket, da Auri måtte lade sig skifte ud efter et sammenstød med en OB-spiller. Auri havde ellers gennem hele kampen haft godt fat i Thomas Lindrup, der nærmest var anonym. Udskiftningen gav plads til Ruben Bagger, der overtog Mads Jørgensens plads på midtbanen, hvorefter Mads Jørgensen måtte spille en noget uvant plads som højre back. En plads, som han iøvrigt bestred til et 13-tal.

Ydmygelsen fortsatte

Dette gav dog åbenlyst ikke OB mere blod på tanden, og angrebene fortsatte med at bølge ned mod gæsternes mål.

I det 76. min. kunne ar Dalgas fuldende ydmygelsen af sit gamle hold med et flot lob, og dermed var en sikker 4-0 sejr en realitet. Da F.C. København lørdag spillede uafgjort i Esbjerg har Brøndby IF nu overtaget SAS Ligaens førsteplads foran sidste års sølvhold fra Østerbro.

Dermed er der lagt op til en mesterlig finale hvor F.C. København nærmest er tvunget til at vinde på Brøndby Stadion. Med det spil Drengene fra Vestegnen har vist her i foråret, og den 'vilje til sejr' der så tydeligt er på holdet kan dette dog vise sig at være en ganske stor mundfuld!

Onsdagens kamp er allerede udsolgt, men de heldige der har sikret sig billet er garanteret en kamp, hvor der vil blive fightet for at sikre at pokalen bliver hvor den står.

Brøndby IF har det bedste udgangspunkt, og hvis alt går vel kan Laudrups drenge fejre mesterskabet allerede på onsdag. Sikkert er det at både spillere, trænere, og ikke mindst det trofaste og engagerede publikum har fortjent det.

Kampforløb: Brøndby IF - OB