Blå-gult U21 landshold

07.06.2003 00:00

Ikke et ord omspillesstil. Det lader vi dagbladene om. Heller ikke så meget om resultatet. I stedet lidt om holdet. Det var fredag aften, stedet var Farum Park, DBU bød på U21 landskamp, og da stadionspeakeren brød tavsen og annoncerede holdopstillingerne, var der hele fire Brøndbyspillere blandt de 11 startende.

Debut til Dennis

Thomas Kahlenberg var tilbage på midtbanen efter sin A-landskamps-ekskursion mod Ukraine, Allan Olesen vogtede højre side af forsvaret, og Jonas Kamper foretog sine vanlige raids foran Brøndbybacken. Det kunne således være en hvilken som helst U21 landskamp hvis ikke det var for Dennis Cagara som tidligere på ugen var blev udtaget af landstræner Flemming Serritslev. Kun 18 gammel og med i startopstillingen på den venstreback-plads Michael Laudrup her i forårssæsonen har ladet Brøndbytalentet snuse til.

- Det er helt fantastisk alene at blive udtaget, men så også at få plads i startopstillingen. Det er stort. Selvfølgelig begik jeg nogle fejl undervejs, men ellers synes jeg det gik fint nok. Og alene at være med er fantastisk, gentog unge Cagara umiddelbart efter 2-0 sejren.

Cagara på træningsbanen sammen med holdets øvrige Benjaminer

Tvivl om Kahlenberg

Landstræner Morten Olsen havde forud for fredagens topgør i U21 holdets EM-kval-pulje valgt at frigive Brøndby IF's seneste landsholdspiller, Thomas Kahlenberg, til topkampen mod Norge på Farum Park. Midtbanekometens opgave bestod ifølge Flemming Serritslev i at skabe ro på midtbanen og fordele boldene fremad banen. At det ikke altid var lige let, beskrev landstræneren levende:

- Så du hvor tæt det var derinde, hver gang han havde bolden stod der jo en blok på ni norske spillere foran!

Og dermed lykkedes det også Serritslev at tilkendegive hvad han syntes om den norske spillestil...

Tommy løste sin opgave indtil det 74. minut hvor han måtte lade sig udskifte efter en forstrækning i anklen.

- Jeg vred om på anklen, og det jeg fik støvlen af, var der et stor 'æg', fortalte midtbanespilleren mens han kølede sin smertende ankel ned med masser af is og udtrykte samtidig tvivl om sin deltagelse i EM-kval-kampen mod Luxembourg på onsdag.

Trods begrænset spilletid lykkedes det Kahlenberg at imponere landstræner Morten Olsen i landskampen mod Ukraine

Fire Brøndbyspillere i aktion, en 18-årig debutant og en 'coming man' på A-landsholdet. Det kan ikke undre nogen hvis talentchef Kim Vilfort & Co. smiler lidt ekstra i disse tider.

Hør desuden interviews med alle fire U21 aktører her.