Tocifret i Tønder

10.07.2003 00:00

Tønder Stadion lagde onsdag aften græs til en god kamp mellem Brøndby IF og et forstærket Tønder-hold. Det blev et Brøndby-hold uden backerne Olesen og Auri. Allan pådrog sig en mindre forstrækning i baglåret i 2-0 sejren over Seest Boldklub.

-Det går egentlig meget godt. Jeg har trænet 2 gange i dag, altså i motionsrummet! Der har jeg cyklet ret meget, så det er ikke så slemt. Men jeg sidder over idag, kom det fra en ellers glad Allan Olesen.

I starten af kampen så det egentlig ud til at Tønder ville give Brøndby-holdet mere modstand end Seest gjorde, men det varede kun i cirka 10 minutter ? så gik gassen lidt af ballonen. Gang på gang kørte Drengene fra Vestegnen dem rundt i trekanter, og det gav bonus allerede efter 11 minutter da ar Dalgas slap fri på venstrekanten. Med et godt indlæg fandt han Wieghorst ved bagerste stolpe der headede bolden tilbage til Dalgas, som koldt eksekverede. 1-0 til Brøndby IF.

3 minutter senere var Dalgas/Wieghorst duetten på spil igen. Dalgas laver igen forarbejdet og dribler forbi 3 forsvarsspillere. Ved baglinien finder han ?Wiggo? på midten som nemt kan sparke den runde i mål. 2-0 efter 14 minutter.

Nu var Tønder virkelig presset i bund. Andreas Jakobsson kombinerede sig flot frem i højre angrebsside, på trods af tjansen som midterforsvarer. Han skyder et godt stykke udenfor feltet, men må se overliggeren redde Tønder.

Nu tog Karsten Johansen fat. Han lavede 2 mål indenfor 2-3 minutter. Den sidste kom efter en hælaflevering fra Dalgas, som havde snuppet bolden fra en forsvarsspiller. Stillingen var nu 4-0 til Brøndby og vi var halvvejs i første halvleg. Allerede nu tydede det på, at stadiontavlen skulle på overarbejde.

Mattias Jonson der også startede inde i første halvleg ville ikke bare se på, at de andre scorede efter tur. Cirka 35 meter fra målet skyder han hårdt og præcist bolden op i højre hjørne af målet. Målmanden havde ikke en chance. Nu stod det 5-0.

Inden pausen fik Ruben Bagger endelig scoret. Efter et hav af chancer mod Seest og også mod Tønder, lykkedes det endelig for Ruben at få ?hul? på bylden. 2 minutter før tid blev der begået straffe mod Wieghorst der selv ville skyde. Det gjorde han, og vi kunne gå til halvleg med 7-0.

I anden halvleg blev det halve af holdet skiftet ud. Således kom blandt andre Jonas Kamper, Kahlenberg og Foldgast på banen. Og med tre hurtige kasser af ?Kalle? var stillingen nu 10-0. Tænk at man skulle opleve et vaskeægte hattrick af Kahlenberg.

-Ja, det var sgu lidt vildt. Det er jeg ikke ligefrem vant til, kom det med et grin fra målscoreren efter kampen. Selvfølgelig er det på en lidt billig baggrund. Men det er da dejligt at jeg har fået scoret. Det har jeg jo ellers ikke været så god til på det sidste.

Kampen endte 13-0, de 3 sidste scoringer af Jonas Kamper, Kim Daugaard (str.) og til sidst 4. mål af Thomas Kahlenberg, der scorede lige inden sidste fløjt og dermed var med til at alle spillere slipper lidt billigere til morgendagens træning.

-Det er en dejlig måde at starte op efter ferien. Vi kommer rundt i landet og ser en masse mennesker. Men selvfølgelig er det hårdt. Vores træningsprogram er ret hårdt. Men vi kan da bruge de her kampe som en ekstra konditionstræning, sagde ?Tommy? inden han druknede i unge fans der ville have Brøndby-talentets autograf.

Næste kamp er torsdag kl. 18.00 mod IF Fjordbakken i nærheden af Randers.