Sommerbold i Seest

09.07.2003 00:00

1500 glade børn og unge i alle aldre kunne i dag se Drengene fra Vestegnen på Seest Idrætspark. Seest Boldklub, der fejrer 50 års jubilæum, stod klar med deres Serie 2 hold som skulle forsøge at give vicemestrene kamp til stregen. Det lykkedes delvist.

Seest kunne ikke rigtig presse Brøndby IF, men stod tilgengæld solidt i forsvaret. Især udmærkede Seest-målmand Lars Frederiksen sig med adskillige storredninger.

Brøndby kørte den korte tur fra ?sommerbasen? i Vejen til Seest Idrætspark, og det var et par glade drenge der mødte op. Specielt Allan Olesen var i perlehumør, og allerede inden opvarmingen udfordrede han Dan Anton og John Faxe til en omgang jonglør-bold. En dyst som Allan selv tabte.

I kampens start var det tydeligt at mærke på Serie 2-holdet, at de havde glædet sig til kampen. Med fuld fart prøvede de at matche superliga-holdet. Men forgæves. Således havde Jonas Kamper 3 hurtige ture, med dertilhørende indlæg, i løbet af de første 3 minutter. Ingen af dem førte dog til en scoring.

Der skulle gå 15 minutter af første halvleg før Per Nielsen kunne sætte hovedet på et perfekt hjørnespark fra venstre side. 1-0 til Brøndby IF.

Nu havde de værste nerver lagt sig for hjemmeholdet og forsvaret var efterhånden spillet varmt. Det blev ikke til det helt store frem af banen for Seest, der tilgengæld havde store problemer med Brøndbys fløje ved ar Dalgas og Jonas Kamper.

Efter 30 minutter måtte også Per Bjerregaard kaldes til assistance. Carsten Guldbrandt fra Seest var kommet til skade med en flænge i en hovedstødsduel.

-Spørg lige Wieghorst hvad man gør ved sådan en her, råbte den skadede spiller over mod Brøndby-bænken.

Per Bjerregaard gav Guldbrandt en forbinding på og kampen kunne fortsætte.

Efter 38 minutter måtte Allan Olesen trække sig fra pladsen som højre back. Han tog sig til bagdelen efter et sammenstød med en Seest-spiller. Selvom Thomas Hansen foretrækker en plads i midterforsvaret, var det ham der skulle erstatte Allan i slutningen af første halvleg.

1-0 til Brøndby IF var resultatet efter 45 minutter.

I anden halvleg kom der gang i udskiftningsbænken. Med fuldt fremmøde til sommerkampene er der en del spillere, som gerne vil på banen. Således blev blandt andre Karim Zaza skiftet ind i stedet for er Ankergren og Andreas Jakobsson for Per Nielsen.

Og det var en fornøjelse at se Andreas Jakobsson i aktion. Han præsterede mange solide indgreb og slog et par fantastiske afleveringer til både Foldgast, Jonson og Bagger. Ingen af dem kunne dog banke bolden forbi målmand Lars Frederiksen.

-Det var da en fantastisk oplevelse, sagde Seest-målmanden efter kampen. Det var rigtig spændende. Det er jo noget andet en Serie 2, smiler han. Der er virkelig stor forskel, dét kan man virkelig mærke sådan en dag som idag.

Karim Zaza havde selvsagt ikke så meget at lave. Der skulle også gå mere end 20 minutter af anden halvleg før han over hovedet fik lov til at røre bolden. Inden det skete havde Brøndby scoret til 2-0 ved Morten Wieghorst. Mattias Jonson lagde en flad aflevering på tværs af feltet til ?Wiggo? som sikkert kunne skyde bolden i mål.

2-0 blev også kampens resultat og efter kampen farede omkring 1000 mennesker ind på banen for at få autografer fra deres helte. Det lykkedes brondby.com at få fat i Thomas Hansen, der netop er rykket op i A-truppen, efter kampen.

-Det var da fint nok, men vi skal selvfølgelig score nogle flere mål, siger han og hentyder til de mange brændte chancer i kampen. Jeg er ikke helt tilfreds med min egen præstation, men jeg er jo heller ikke vant til at spille derude. Jeg vil hellere spille i midterforsvaret. Men altså... Det var da ok, smiler han samtidigt med at han skriver 30-40 autografer.

Det var okay ? bestemt. Seest Boldklub havde forventet en god kamp med en masse glade tilskuere. Og det var lige nøjagtigt hvad de fik. Brøndby drager nu til Tønder for at møde et forstærket Tønder-hold. Kampen spilles på Tønder Stadion kl. 18.00.