Premiere-sejr

27.07.2003 00:00

Efter en meget kort sommerpause kunne Brøndby IF i dag åbne endnu en sæson i SAS Ligaen, hvor oprykkeren Herfølge gæstede Brøndby Stadion. Dermed bød dagens kamp også på en gensyn med en tidligere spiller og stor profil, Allan Nielsen.

Forårets kampe bød på flot spil, hurtige kombinationer og ikke mindst spektakulære mål, og dermed var forventningerne sat op hos de mere end 12.000 på lægterne. De opsatte tilskuere kunne inden kampen byde Karim Zaza velkommen hjem og sige goddag til svenske Andreas Jakobsson.

Langsom start

Lad det være sagt med det samme; første halvleg bød ikke på samme høje niveau som størstedelen af forårets kampe. Godt nok var de blå-gule tæt på et par gange, bl.a. ved et flot frispark af ar Dalgas og et par afslutninger fra Mattias.

Det var som om holdet ikke rigtigt kunne komme igennem det kompakte Herfølgeforsvar, der kæmpede heroisk for at vise sydsjællernes berettigelse i den bedste række. Samtidig lykkedes det for Herfølges midtbane, med Allan Nielsen i spidsen, i perioder at bremse Brøndby IF's opspil.

Road Runner

Vendepunktet i kampen kom i anden halvleg hvor Michael Laudrup valgte at skifte Peter Foldgast ud til fordel for dagens store profil, Jonas Kamper. Der skulle ikke gå længe før Kamper kunne indlede sine raids op af kanterne, til stor frustration for Herfølges backs.

Anden halvlegs første rigtigt store chance tilfaldt da også Jonas Kamper der på et hovedstød var tæt på at overliste den tidligere Brøndbykeeper Morten Cramer i Herfølges mål. Chancen betød dog at Brøndby IF blev mere direkte i angrebsspillet og chancerne begyndte nærmest at blive produceret på samlebånd.

Med Dalgas og en aktiv Mattias Jonson i front, så det ikke ud til at der skulle gå længe inden de blå-gule endelig ville få gevinst ud af det offensive pres. Således fik ar Dalgas frit løb mod Herfølgemålet efter en flot detalje hvor han snød Herfølges anfører Henrik Lykke. Meget uforståeligt takserede kampens dommer kun forseelsen til gult kort; til stor undren for stort set alle på stadion.

Jonas Kamper der fortjent blev kåret som man of the match af både dagens sponsorer og TV3, kunne i det 73. min. lægge op til det forløsende mål på et flot indlæg som Mattias Jonson kunne heade mod mål. I forvirringen fik forsvarsspilleren rodet bolden i mål; 1-0.

Morten Wieghorst kunne bare 8 minutter senere øge føringen til 2-0 på et flot hovedstød.

Dermed var sejren sikret, og resultatet betyder at Brøndby IF har placeret sig helt i toppen af SAS Ligaen.

Kampforløb: Brøndby IF -Herfølge 2-0