Ole Mørk: Vi er lærlinge

31.07.2003 00:00

For 22 år siden stod Ole Mørk i spidsen for Boldklubben Frems DS-hold. Året efter blev han træner for Tårnby Boldklub for derefter at bestyre Helsingør IF. I 1990 drog han tilbage til BK Frem hvor han blev kåret til Årets Træner. Med svinkeærinder i Herfølge, AB og Trelleborg FF er han nu tilbage i trænersædet i Frem. Et job som Ole Mørk er glad for, ikke mindst på grund af oprykningen til den bedste række.

- Det er ikke fordi jeg har haft behov for at bevise noget. Men jeg har haft to jobs forinden, med- i hvert fald det ene sted- sportslig succes, og når jeg så ikke får lov til at fuldføre det jeg er ansat til, så er det rart at komme tilbage og så endda i første hug. Oprykning som så mange har sukket efter i mange år.

BK Frems første kamp i denne sæson var udekampen i søndags mod OB. Kampen endte 2-0 til hjemmeholdet. Et fortjent og lærerigt nederlag.

- Inden sådan en kamp har man jo mange spørgsmål, og jeg synes at jeg fik svar på det meste. Heldigvis var det positive svar jeg fik tilbage, men det er klart at når man spiller den første kamp i SAS Ligaen så kan man jo forberede sig så meget man vil. Men det er først når man står inde på banen, at man ved hvad det handler om.

Forstærkninger

Ole Mørk har hentet forstærkninger til førsteholdet. Således er både Søren Krogh, Diego Tur, Søren Larsen og Lars Brøgger kommet til klubben. Alligevel erkender træneren at der er stor forskel på 1. division og SAS-Ligaen.

- Nu har vi jo kun spillet mod ét hold, men hvis jeg skal tage en meget unuanceret vurdering, så ser det ud til at der kommer 4 hold i toppen; Brøndby, FCK, OB og Esbjerg. De 8 resterende skal slås om de meget vigtige points.

Det bliver et glædeligt gensyn for mange på søndag. Atter skal de blå/gule fans til Valby Idrætspark og støtte Laudrups drenge og det er da også en kamp som Ole Mørk og co. ser frem til.

- Det er ikke nødvendigt at sætte dem op til sådan en kamp. Det handler mere om, at få pulsen lidt ned. Men vi har ikke så voldsomt meget at tabe i en kamp som på søndag. Der er jo ingen der forventer at vi går ud og kører Brøndby midtover. Specielt ikke nu hvor de er kommet godt i gang. Men vi har da tænkt os at gøre forsøget og jeg tør godt love, at det bliver en festlig ramme.

Brøndbyspillerne sidder altså også ned

blok4.dk har Søren Krogh kigget lidt i krystalkuglen. Han tipper en optimistisk 1-1?er. Ovenikøbet med sig selv som sidste målscorer. Søren har da også en lille fordel i, at kende sine gamle klubkammerater bedre end de fleste.

- Jeg ved ikke hvor meget Søren kan sige til spillerne, som jeg ikke vil kunne sige. Selvfølgelig vil han kunne komme med et par detaljer om de enkelte spillere. Dem kan han så, i kampen, informere sine holdkammerater om. Og så kan han fortælle, at Brøndby-spillerne jo altså også sidder ned på toilettet. Det er vigtigt at vi ikke bliver så overgearede og nervøse at vi bliver handlingslammede.

Ole Mørk virker nøgtern og cool i sin vurdering af Brøndby-mandskabet. Han fremhæver rutinen, placeringsevner og almindelig sammenspil som Brøndbys fordele. Men hvad med de svage sider?

- De eventuelt svage sider som jeg har observeret, har jeg selvfølgelig ikke tænkt mig at servere for dig nu, griner Ole Mørk.

Brøndby Support som læremester

Der er lagt op til fest og stemning i Valby Idrætspark på søndag. Udover de 22 aktører på banen, vil omkring halvdelen af stadion være besat af blå/gule farver. Ganske som vanligt vil Brøndbys trofaste tilhængere skabe fantastisk stemning. Også på udebane.

- Ligesom vi er lærlinge i forhold til Brøndby ? altså tempomæssigt og placeringsmæssigt, så er vores fans jo også lærlinge i forhold til de svende der kommer fra Brøndby. De kan forhåbentlig lære en del af dem. De kan lære nogle af alle de fantastiske sange Brøndby Support stiller op med, og noget af den opbakning som er en meget stor del af holdets succes. Det tror jeg da også at vores fans kan lære lidt af.

Aldrig tilfreds med andet end 3 point

Lad os håbe på en sikker sejr til Brøndby IF. Det er vigtigt at komme godt fra start i begyndelsen af sæsonen. Med de 3 points fra kampen mod Herfølge ligger Brøndby på en delt førsteplads. En placering der skal holdes fast på. Men Frem-træneren stiller sig ikke bare tilfreds med 0 points.

- Jeg tror aldrig, at du får mig til at sige at jeg vil være tilfreds med andet end de 3 point. Når kampen så er færdig kan det godt være at 1 point er fint. Men jeg synes, at vi skal prøve at vinde denne her kamp på hjemmebane. Det ville være helt unikt, kommer det drømmene fra Mørk som fortsætter.

- Sejr i den første hjemmekamp i over 10 år i den bedste række. Og så mod Brøndby! Det vil vi forsøge.

Kampen spilles i Valby Idrætspark på søndag kl. 17.35.

Hør interviewet med Ole Mørk her og læs mere om Frem.