Den dyre langside

09.07.2003 00:00

?Rejs jer op, rejs jer op?, synger Faxe Tribunen nogle gange med slet skjult reference til den tavse flok på Dansk AvisTryk Tribunen. De sidder der i deres jakkesæt. Nogle gange klapper de. Og enkelte gange har man registreret de efterspurgte stående ovationer. Men hvem er de egentlig, disse sponsorer, og hvorfor går de til fodbold? Fodbold i Brøndby har talt med Codans sponsorkonsulent John Vahr der selv for længst har overgivet sig til stemningen på Brøndby Stadion.

- Jeg kan rent faktisk ikke huske hvilken kamp det var, men stemningen, den husker jeg endnu, fortæller John Vahr indlevende om sit første besøg på Brøndby Stadion som repræsentant for Brøndby IF?s hovedsponsor, Codan Forsikring.

Året er 1991. År minus 1 i stemningsmæssig forstand. Først året senere til Brøndbys første hjemmekamp mod Lyngby i 1992 får tilskuerne på Brøndby Stadion en forsmag på den turbulens, der kun er alt for velkendt nu. Stadion har langt om længe fået endetribuner, og Faxe Tribunen bliver betrådt for første gang den 29. marts. Denne dag er tribunen stadig uden tag, og uden den fornemmelse af intimitet og råstyrke, Faxe Tribunen er kendt for i dag, var ikke til stede endnu.

- Selvfølgelig så Brøndby Stadion helt anderledes ud, men allerede dengang var stemningen anderledes i forhold hvad man ellers oplevede når man gik til fodbold. Og den stemning er jo blevet bedre år for år. Og det gør Brøndbys produkt så uendeligt meget stærkere. Dét giver liv og nærhed. Vi plejer at sige at vi ikke inviterer kunder med til en fodboldkamp, vi tager dem med til en Brøndbykamp. Og gang på gang oplever vi benovede kunder ? ikke blot over faciliteterne på Brøndby Stadion, men i særdeleshed over den oplevelse det er at gå til fodbold i Brøndby, uddyber John Vahr.

At Codan sætter pris på Faxe Tribunens bidrag til at gøre stemningen på Brøndby Stadion unik, blev tydelig da Brøndby IF?s officielle fanklub, Brøndby Support, den 29. april i år fejrede 10 års fødselsdag. Da stod John Vahr klar med en kontant belønning for de blå-gule supporteres fantastiske bidrag til fankulturen omkring Brøndby IF.

Kulturforskelle

Men når man overhovedet at registrere stemningen og leve sig med ind i kampen når målet med besøget er at servicere kunder og forretningsforbindelser?

- Vi har naturligvis et job at passe, og det er at give vores kunder en god oplevelse. Og det er heldigvis altid nemt på Brøndby Stadion. Selvfølgelig er oplevelsen på VIP-pladserne ikke helt den samme som når man står på Faxe Tribunen, men essensen er immervæk stadig den samme: Det er fodbold det drejer sig om. Og når kampen i gang, er vi alle lige klogere end spillere og trænere uanset om vi sidder på Dansk AvisTryk Tribunen eller står på Faxe, forklarer sponsorkonsulenten.

Fodboldhjertet er altså det samme, og det er indlevelsen også når det kommer til stykket. Men måden det vises på, adskiller sig radikalt. Det er muligt at juble i sit jakkesæt, selv om det ikke er så synligt.

- Selvfølgelig bemærker vi når Faxe Tribunen synger ?rejs jer op?, og det helt fantastisk at opleve det engagement Faxe Tribunen udviser, den spontanitet og den glæde. Men i samme åndedrag er det vigtigt at huske at kulturen på Faxe og på Dansk AvisTryk er forskellig.

- Man står jo ikke omfavner en eller anden vildfremmed forretningsforbindelse som man skal forhandle med dagen efter. Så på den måde man sige at vi nok blokeres en smule rent følelsesmæssigt når vi har kunder med. Men glæden over at se Brøndby vinde er lige så stort som hos alle andre Brøndbyfans, afslutter John Vahr.

Bragt i Fodbold i Brøndby, juni 2003