BT Super Cup - nøgterne betragtninger

09.07.2003 00:00

Der er vist behov for en nøgtern redegørelse for vor holdning i den ophedede Super Cup debat. Som bekendt spilles kampen på Danmarksmesterens bane. I dette tilfælde var mesterholdets bane optaget. Derfor fandt vi det ærlig talt helt naturligt, at kampen så blev spillet på pokalvinderens bane altså Brøndby Stadion.

Men vi blev først foreslået Gentofte stadion og senere Farum Park.

Der er følgende grunde til, at vi ikke mener, at kampen mellem de 2 danske topklubber kan spilles andre steder end Parken eller Brøndby Stadion, såfremt kampen skal spilles i Storkøbenhavn.

  1. Sikkerheden for publikum
  2. Tilskuerkapaciteten
  3. Politiets henstillinger til forholdsregler i forbindelse med FCK - Brøndby kampe

Bortset fra Parken og Brøndby Stadion, så opfylder kun Farum Park de sikkerhedsmæssige krav til en sådan kamp. Men kapaciteten i Farum er ?kun? 10.000 tilskuere.

De sidste 3 års indbyrdes opgør mellem FCK har som laveste tilskuertal 18.690 (Tallet er fra 2001).

Det næstlaveste tilskuertal i 'nyere tid' er en pokalkamp fra 2000, hvor 18.954 tilskuere overværede kampen.

Farum Park er glimrende, men rummer altså kun ca halvdelen af de tilskuere, der kan forventes til en sådan kamp.

Et andet sikkerhedsmoment er, at spilles kampen i Farum, så skal de to holds fans transporteres samtidigt væk med S tog og bus fra Farum Park.

Dette er direkte mod politiets anbefalinger i det i øvrigt gode samarbejde som både FCK og Brøndby IF har med politiet.

Vores holdning er derfor, at når kampen ikke kan spilles i Parken p.gr.a forberedelse til et andet arrangement, så bør kampen spilles på Brøndby Stadion, dels af hensyn til sikkerheden, af hensyn til bedst mulige afvikling af kampen - før under og efter - men også fordi vi finder det helt naturligt at anvende Brøndby Stadion, når Parken er optaget og det er FCK og Brøndby IF, der mødes..