Andreas: Fantastiske fans

27.07.2003 00:00

Premiere-sejr, godt spil i en halvleg og en delt førsteplads. Det var høsten efter de første 90 minutter på Brøndby Stadion i denne sæson, og egentlig kun grund til tilfredshed over hele linien. Det var da også en smilende træner der mødte pressen efter kampen, men helt tilfreds var han nu ikke.

- Det er to meget forskellige halvlege i dag, lagde Michael Laudrup ud. Vi spiller simpelt hen for langsomt i første halvleg, og selvom vi egentlig godt kunne have ført med et par mål efter de to chancer til Morten og Foldgast havde det ikke været godt nok.

- Til gengæld spiller vi godt i anden halvleg, hvor vi fik sat tempoet op, og sejren er fortjent nok. Alt i alt er jeg selvfølgelig tilfreds med de 3 points, for vi ved at de første par kampe altid er svære. Herfølge forsvarede sig godt, og det må vi regne med at de fleste hold gør på Brøndby Stadion. Det er op til os at åbne modstanderen, og det gør vi flere gange i anden halvleg.

Kamper strålede

Kampens bedste blev Jonas Kamper, og hans indsats var cheftræneren naturligvis godt tilfreds med.

- Vi kender jo hans kvaliteter og det er dejligt at have sådan en mand at kunne sætte ind. De virkede lidt tunge i forsvaret og ved at få Kamper ind på fløjen og Dalgas ind på midten synes jeg vi fik åbnet dem lidt mere. Og så spillede Thomas Kahlenberg en rigtig god kamp, som én af de eneste, der også satte sig igennem i første halvleg.

Laudrup var glad for Andreas Jakobssons debut, og det var svenskeren også selv.

- Det gik som forventet, og blev bedre og bedre som kampen skred frem. Jeg synes det gik fint med Per Nielsen og jeg selv, men det er jo hele holdet der skal fungere sammen, og det gjorde vi i anden halvleg. Alt i alt synes jeg den defensive indsats er godkendt.

Den udlægning kunne Per Nielsen kun nikke godkendende til.

- Defensivt gik det godt nok, men vi var simpelthen ikke gode nok til at ramme hinanden i første halvleg. Vi var alle sammen pisse sure på os selv, da vi gik til pause, for vi kunne ikke være den halvleg bekendt. Til gengæld kom vi godt i gang i anden, og som helhed er det fint nok. Vi spillede jo 45 gode minutter og scorede til sidst de mål der skulle til for at vinde, konstaterede han.

Temposkift - også på lægterne

Det var ikke kun spillet der blev bedre i anden halvleg, også Brøndbys fans, der i pausen blev hyldet som sidste sæsons bedste, kunne pludselig høres. Det lagde specielt Andreas Jakobsson mærke til.

- Ja, det er første gang jeg optræder foran Brøndbys fans og det var fantastisk. Supporterne støttede os virkelig godt i anden halvleg, og stemningen var helt som den skal være. Det bliver skønt at have Brøndby Stadion som hjemmebane, smilede den store svensker.

Brøndby fans kan Andreas med garanti høre meget mere til på søndag d. 3. august kl 17.35, når Sydhavnens drenge fra Boldklubben Frem lægger græs til sæsonens anden kamp.