Andreas: Dejligt at komme i gang

07.07.2003 00:00

Sommerferien er slut og træningen er startet op igen. Efter et par ugers ferie kan Brøndby-holdet nå at træne et par gange på hjemlig græs, inden sommerkampene starter i Jylland. Truppen startede morgenen med at byde velkommen til Karim Zaza, Thomas Hansen og Andreas Jakobsson. Sidstnævnte fik brondby.com fat i efter træningen.

Det var tydeligt at mærke på Andreas, at han har glædet sig til at se sine nye holdkammerater. Selvom han sympatisk udviste en nogenlunde lav profil, fik han alligevel vist at han er en dygtig forsvarsspiller.

-Det var dejligt at få trænet igen efter 3 ugers pause. Jeg har selv løbet lidt og lavet lidt styrketræning, men det var dejligt at komme igang igen.

Andreas kender Mattias Jonson fra det svenske landshold. Mattias har fortalt Andreas om Brøndbys unge trup. Noget der tiltrækker den 30-årige forsvarsspiller.

-Jeg har snakket en del med Mattias Jonson, og han siger at det er et utroligt godt hold med mange unge talenter. Og så er det jo et par rigtig gode trænere. Brøndby ligger jo også i toppen hvert år, og spiller rigtig god fodbold, så det har glædet mig meget til.

Andreas har været en utrolig vigtig brik på Hansa Rostocks hold. Således spillede han 33 ud 34 mulige ligakampe sidste år.

-Det sidste halve år har været min bedste halvsæson i Bundesligaen, tror jeg. Det har været vigtigt, at jeg ikke har skulle spekulere over hvor jeg skulle spille henne når min kontrakt sluttede. Så jeg har haft en meget god afslutning i Hansa Rostock.

Hansa Rostock har det svært i Bundesligaen. De ligger altid i den nederste halvdel af ligaen, og det bliver ikke ved med at være sjovt for spillerne, at skulle undgå nedrykning hvert år. Andreas lægger vægt på, at Brøndby IF spiller om medaljer hvert år.

-Der er mange fordele ved Brøndby. Det er en god klub med et godt hold som virkelig spiller fodbold. Jeg er jo vant til at ligge i bunden hvert år i Rostock, siger han med et smil. 13-14. pladser er det jo blevet til hvert år i Bundesligaen, og så ligger man og kæmper i bunden. Det bliver dejligt at spille i toppen i en liga.

Andreas lægger ikke skjul på ambitionerne. Selvom han nu spiller på et ungt hold, forventer han en god indsats fra alle hver gang, inklusiv ham selv.

-Jeg forventer, at holdet spiller en god omgang fodbold. Og så forventer jeg, at jeg selv kan præstere en god indstats hver gang. Jeg kommer jo som ny spiller og så er der jo krav fra klubben og pressen om at man gør det godt. Men jeg gør mit bedste og så må vi se om det er nok.

Velkommen til, Andreas.

-Tak skal du have..

Zaza vil vinde titler

Ligesom tilfældet er hos Andreas Jakobsson, vægter Karim Zaza ambitionen for at vinde medaljer utrolig højt.

- Jeg har fået et godt indtryk af forholdene i klubben. Truppen er stærk og målsætningen er helt klart at spille i toppen. Jeg stræber efter at videreudvikle mig som spiller, og jeg er sikker på at vi spiller med i toppen af rækken. Jeg er glad for at være tilbage i klubben, slutter Karim Zaza.