Allan Nielsen: Ikke et must at vinde

24.07.2003 00:00

I 1996 skiftede Allan Nielsen fra Brøndby IF til Tottenham i engelsk fodbold. I år har Allan skrevet kontrakt med Herfølge Boldklub, og Brøndby IF har fået glæden af, at lægge græs til hans come back i dansk klub fodbold.

I foråret sikrede Herfølge sig oprykning til til SAS Ligaen, og på søndag går det altså løs i den bedste række igen, når sæsonen sparkes i gang på Brøndby Stadion. brondby.com har taget en snak med Hr. Nielsen om tjansen i dansk fodbold.

- Jeg glæder mig til at stifte bekendtskab med SAS Ligaen igen. Der er selvfølgelig ikke gået så lang tid siden jeg kom hjem, men umiddelbart er jeg faldet fint til i Herfølge. Vi er lige midt i opstarten, så der bliver arbejdet hårdt.

- Det går fint med opstarten. Jeg tror, at der er stor glæde i truppen, de havde jo en fantastisk sæson sidste år med oprykning. Så selvfølgelig glæder alle sig til at begå sig i ligaen igen, det er jo dér man har lyst til at være med og det er dér det sker.

- Jeg glæder mig også meget. Jeg har jo været væk i 7 år, så det bliver spændende at se hvordan det har udviklet sig.

Gensyn med drengene

Kampen mod Herfølge på søndag giver i øvrigt anledning til en hel del gensyn. Først og fremmest skal Allan Nielsen igen mødes med det blå/gule menneskehav, der vemodigt sagde farvel for 7 år siden. Men John ?Faxe? Jensen skal også mødes med den klub han førte til et mesterskab i 2000. Og til sidst skal Michael Laudrup og ?Faxe? mødes med en gammel landsholdskammerat.

- Der er selvfølgelig mange følelser med i kampen på søndag. For det første er det herligt, at vores første kamp er på Brøndby Stadion. Det er jo det stadion jeg tog afsked med da jeg drog til udlandet. Så det synes jeg er sjovt og jeg glæder mig til det.

Hvordan tror du at du bliver modtaget?

- Ja, det skal du sgu da ikke spørge mig om for fa?en, siger Allan med et grin. Jeg kan ku sige, at jeg har haft nogle fantastiske minder fra Brøndby. Jeg fik jo også en fantastisk opbakning i den korte tid jeg var i klubben. Og den afsked jeg fik glemmer jeg aldrig, og vil aldrig glemme den. Den var unik ? bestemt var den det.

En god fight

Men Allan kommer ikke bare på almindeligt høfligt besøg. Han slår fast, at han glæder sig til gensynet, men Herfølge kommer for at få points.

- Selvfølgelig glæder mig til at komme, men jeg glæder mig da også til at få en god fight mod Brøndby. Vi skal jo skrabe nogle points sammen i Herfølge, ikk?

Om det kan lade sig gøre, ved vi mere om når kampen er overstået. Men midtbaneslideren er overbevist om, at hans hold klar til kamp. Men kan de hamle op med Brøndbys unge hold?

- Det ved jeg ikke. Jeg kan kun sige, at vi som trup er godt forberedt og jeg synes at det er nogle seriøse og interessante spillere. Så jeg er ikke i tvivl om, at vi skal nok klare den.

- Brøndby spiller jo godt. De har fået godt fat. Nu har de jo virkelig fået gang i systemet og spillerne forstår hinanden og er godt sammenspillet. Vi er et oprykkerhold og vi forventer og ved at det bliver en utrolig svær kamp. Vi skal ud og arbejde godt og stå godt på banen.

Ikke at must at vinde

Så hvis jeg skal ned og tippe på resultat, hvad skal jeg så spille på?

- Ja, det må du sgu selv gøre. Det kan jeg desværre ikke gøre, griner Allan.

Har du et bud?

- Nej, det har jeg faktisk ikke. Brøndby er selvfølgelig favoritter, de spiller på hjemmebane og de blev nummer to sidste år ? slået på stregen for mesterskabet? De skal ud og spille i Europa med en talentfuld trup. Vi som oprykkere skal være god på hjemmebane. Det er ikke et ?must? at vi skal slå Brøndby på udebane. Vi skal sørge for at slå dem der kommer til at ligge i den nedre halvdel af ligaen.

Ekstra

  • Hør hele interviewet her.
  • Køb din billet til kampen her.