Karim Zaza vender hjem

08.01.2003 00:00

Så faldt målmandskabalen i SAS Ligaen endelig på plads. Først skiftede Martin S. Jensen fra Esbjerg til OB, og i dag indgik den nuværende OB-keeper Karim Zaza en to-årig kontrakt med Brøndbys danske mestre startende fra den 1. juli 2003. Dermed vender Karim tilbage til den klub hvor han tilbragte størstedelen af sin fodboldungdom og var med til vinde DM for ynglinge med klubben i 1992,blandt andet med Kim Daugaard på holdet.

- Jeg lærte at spille fodbold i Brøndby hvor jeg vel spillede i syv-otte år, og jeg kender stadig en hel del mennesker i og omkring klubben, så derfor er det lidt som at vende hjem, kommenterede Zaza kort efter at han havde sat sin underskrift på den kontrakt der fra den 1. juli i år gør ham til Brøndbyspiller.

Tilfreds med OB

- Jeg skylder OB alt. Det er her jeg har fået mulighed for at udvikle mig til mit nuværende niveau, og det skylder jeg Lars Høgh og Kim Brink en stor tak for, udtaler Danmarks bedste målmand for andet år i træk hvis skifte således ikke skyldes utilfredshed med Odense-klubben.

- Jeg føler at tiden er inde til nye udfordringer, og her vurderer jeg at Brøndby p.t. er dét niveau højere end OB som gør et skifte interessant. Jeg føler at jeg her i Brøndby kan udvikle mig yderligere, og det er afgørende for mig som spiller, beretter Zaza der når han tiltræder på den københavnske vestegn, samtidigt reducerer sin transport til træning betragteligt, hvilket ligeledes har spillet en rolle for valget af ny klub.

Michael Laudrup med den kommende målmand i Brøndby IF, Karim Zaza, der her gør klar til at trække i trøjen.

Tung arv

At målmands-ikonet Mogens Krogh efterlader en tung arv som Karim nu skal løfte, er målmanden med to A-landskampe for Marokko sig meget bevidst.

- Der var store store forventninger til Mogens da han overtog efter Peter Scmeichel, og se blot på hvor fremragende hangjorde det. Der skal derfor ikke være nogen tvivl om jeg jeg vil gøre mit yderste for at leve op til de forventninger Brøndby og omverdenen stiller til mig - og ikke mindst de forventninger jeg har til mig selv, afslutter den kommende målmand i Brøndby IF.