Jón til Brøndby

31.01.2003 00:00

Nej, der ikke nogen popstar på vej til Brøndby IF. Derimod er det den færøske landsholds- og HB Tórshavnspiller, Jón Rói Jacobsen, som nu krydser Nordtatlanten for at slutte sig til de blå-gule danske mestre. Brøndby IF har således indgået en aftale med de færøske mestre fra Tórshavn om at leje Jón Rói Jacobsen fra den 1. februar til den 30. juni 2003.

Færingen indtræder i A-truppen og øger dermed cheftræner Michael Laudrups valgmuligheder når forårssæsonens forsvarsopstilling skal sammensættes.

Jón Rói Jacobsen må om nogen kunne betegnes som en alsidig spiller - fra sin rolle som stopper på det færøske landshold til angriber for klubholdet HB Tórshavn.

Og netop denne evne til at omstille sig på banen er ifølge Brøndby-talentchef Kim Vilfort, et udtryk for Jón Róis spillemæssige intelligens:

- Det er langt fra alle spillere som er i stand til at håndtere at skulle spille så forskellige pladser på banen. Det kan Jón Rói, og det vidner om en spiller med et stort potentiale.

Som forsvarsspillerkarakteriseres Jón Rói som værende rimelig hurtig; han evner at spille bolden fremad fra sin plads i forsvaret, og det har givet ham en plads på det færøske landshold. Her har han således været med til at sikre Færøerne 2-2 mod Skotland.

Jón Rói lander i Kastrup i eftermiddag, og allerede i morgen sidder han med på bænken når Brøndby IF kl. 12 møder 1. divisionsklubben BK Skjold.

SpillerProfil: Jón Rói Jacobsen

Ekstra: HB Tórshavn om aftalen