Træning under vante forhold

20.02.2003 00:00

Ved dagens træning viste det lune danske vintervejr sig fra en af de absolut bedste sider. Himlen var skyfri og den nærmest turkisblå himmel, lignede mest af alt en lækker sandstrand, som vi i Danmark kun kan drømme om. Netop hjemkommet fra Tyrkiet trænede truppen for første gang på dansk jord. Med en temperatur omkring frysepunktet og 17 spillere og 3 trænere tæt pakket ind i tøj, var der intet at indvende mod dagens grundige opvarmning.

Udover Ruben Bagger som stadigvæk døjer med problemer i det ene knæ, deltog Kim Daugaard, Martin Retov og Karsten Johansen ikke i dagens træning. De blev inde i varmen og plejede deres småskader med bl.a. behandling og styrketræning.

Fysioterapeut Jan Buhl behandler her Karsten Johansen, mens Martin Retov spændt venter på sin tur.

På trods af at der allerede i morgen spilles træningskamp i Helsingborg mod Landskrona, blev spillerne guidet gennem den ene opvarmningsøvelse efter den anden af assistenttræner John Faxe. En analyserende Michael Laudrup overværede opvarmningen på tæt hold, mens målmandstræner Jørgen Henriksen kæmpede med at holde varmen, som også de få fremmødte tilskuere gjorde.

Den kunstgræsbane dannede rammen om træningen. Dagens træning med bold lover godt for foråret. I store perioder blev der kombineret, driblet og løbet i høj klasse. Spillerne mestrer den teknisk krævende spillestil bedre og bedre, og det er tydeligt at vinterpausen er brugt på at lære spillesystemet bedre at kende.

Selvom løbeskoene her ikke var af megen gavn, blev der senere gjort godt brug af dem.

ar Dalgas virkede utrolig skarp, ogofte viste han fine tekniske detaljer, men også unge spillere som Jonas Kamper og Mads Junker viste deres farlighed ved træningen.

Faxe talte for mens han selv deltog, men hvad spillerne ikke så, var da han sprang de sidste 10 mavebøjninger over.

Afslutningsvis blev dagens 250 mavebøjninger afviklet, hvor John Faxe også deltog. Hele træningsseancen blev afsluttet med 8 gange 200 meter løb. Her var det kun Allan Olesen der blev sparet. Da han døjer med nogle smerter i det ene knæ, efter et sammenstød med Mads Jørgensen, fik i stedet til opgave at samle bolde ind. Mens boldene ihærdigt blev samlet sammen, kommenterede han kort træningsturen til Tyrkiet.

- Jeg synes at vi har fået meget ud af turen. Selvfølgelig kan det blive lidt trivielt i en træningslejr. Vi har trænet meget og spillet 3 kampe på 7 dage, men jeg synes at vi som hold, begynder at vise nogle lovende takter. Vores pasningsspil er blevet meget bedre og hurtigere. Desuden har bl.a. Kim Daugaard spillet virkeligt godt. Dan Anton har spillet virkeligt godt i midterforsvaret og andre er også på vej mod topformen. Nu må vi bare håbe at jeg slipper for alle de dumme småskader jeg har haft før, så skal jeg nok også komme i topform, slutter den unge Brøndby-back som af hensyn til knæet, sparede sig selv til de afsluttende løb på den frosthårde bane.

Man slipper ikke ustraffet for at skulke for dagens hårde løb. Her har Allan Olesen samlet bolde sammen, mens resten af truppen i baggrunden er i gang med det sidste 200 meter løb.