Stemningsrapport fra lejren i Tyrkiet

12.02.2003 00:00

Vi er nu nået frem til 3 træningsdag her i Tyrkiet, og holdet har i dag 2 gange træning nemlig kl. 09.30 og kl. 16.00 lokal tid. Alle fik hvilet ud i går eftermiddags efter den første kamp og i dag skulle der være mulighed for at se Niki, Mads og Mattias deltage i træningen. Ruben må stadig vente lidt før han kan deltage, men det går planmæssigt fremad med ham, så han ser stadig ud til at blive klar til starten af turneringen.

Vi bor på et kæmpe hotel, som er en kopi af Tokapi Palace i Istanbul, der er 950 værelser, så når her er fuldt er der omkring 1.800 gæster. Lige ved siden af bygger ejerne et nyt lige så stort hotel, og det får navnet ?Kreml? idet det er en tro kopi af Kreml i Moskva, det forventes færdig inden for de næste par måneder, og kan såmænd også rumme omkring 1.800 gæster.

Når dette byggeri er færdiggjort, skal man i gang med at bygge et 3. hotel som kommer til at hedde ?The White House?, ja det er såmænd en kopi af det hvide hus i Washington, og vil også kunne rumme omkring 1.800 gæster. Så alt i alt ender det med at man indenfor et forholdsvis lille område kan huse op imod 5.400 gæster, og med en temperatur på omkring 35 grader om sommeren ja så er det nok ikke her jeg kommer til at opholde mig.

Servicen er et kapitel for sig selv idet vi bydes på et orgie af mad 3 gange om dagen så her går ingen sultne i seng. Da det samtidig er ferieuge her i Tyrkiet, og højtid for muslimer bliver vi også udsat for alle mulige tiltag i form af underholdning dagen rundt, med specielt vægt på den tyrkiske kultur så i forhold til ?normale? træningslejre er der her mulighed for, at få en bunke andre indtryk/oplevelser med hjem.

I øvrigt er vi så heldige, at have pressen med på denne tur, den meget velrenommerede journalist Søren Olsen fra Politiken har valgt at slå lejr sammen med os i stedet for at tage til ?venskabskamp? i Cario, ja så har han som han selv siger valgt, at være der hvor tingene sker først og fremmest for at dække de danske mestres forberedelser, og har så som bonus oveni fået foræret en landskamp mellem Litauen og Letland, måske en forsmag på vores første kamp i ligaen, i det vi jo som bekendt har Auri på Litauens hold, og idet Viborg har en lettisk landsholdspiller ja så har Olsen allerede fået færten af, at det er her de gode historier er.

Vi fik i går et par opkald fra det øvrige pressekorps i Cario som føler sig en smule snigløbet over denne ?genistreg? af dansk journalismes ?grand old man?, men det er meget lidt de kan gøre, de må nøjes med ?venskabskampen?.

Og til sidst vejret, der var lovet regn og vi fik også lidt i går aftes og i nat, men her til morgen var det tørvejr igen, så heldigvis er det foreløbig kun blevet til lidt vanding af banerne på et tidspunkt hvor vi alligevel ikke skal bruge dem. Regnen truer igen i morgen, men hvem ved, måske slipper vi.

EB