Per: Der bliver ingen revolution

07.02.2003 00:00

Brøndbys nyudnævnte anfører, forsvarskrumtappen Per Nielsen, er netop kommet hjem fra Ligalandsholdets tur i Østen. Ligesom andre af ligalandsholdskollegaerne, blev Per ramt af et voldsomt maveonde.

Han nåede derfor kun at spille en halvleg. Alligevel var det en frisk og optimistisk Per Nielsen som blev sat i stævne fredag formiddag umiddelbart før dagens træning for de resterende spillere, som ikke er udtaget til dagens træningskamp mod HFK Sønderjylland.

Om valget som anfører siger han selv:

- Det er i og for sig ikke så vigtigt for mig. Det lå i luften, at det enten var Morten Wieghorst eller mig der blev ny anfører.

Og set i det lys, er det nok ikke uvæsentligt at Per har spillet i klubben lige fra barnsben af og efterhånden har opnået langt over 300 kampe i førsteholdstrøjen.

- Der er dog ingen grund til at forvente en revolution, lyder udmeldingen fra den nye anfører.

I over 300 kampe har han spillet i midterforsvaret med anførere som Kim Vilfort, John Faxe Jensen, Søren Colding og den netop ?pensionerede? Mogens Krogh, og tilskuere vil i fremtiden stadigvæk, på trods af hans rolige væsen udenfor banen, være vidner til en anfører der går forrest på banen.

I efterårssæsonen er det blevet til 18 kampe og 1 mål, et målsnit på 6 %. Noget overraskende er det forsvar/midtbanespilleren Morten Wieghorst der har det højeste snit. 7 mål i 16 kampe giver et snit på imponerende 44 %. Du kan her se statistik over holdets præstationer i ligaenindtil videre.

Som ny anfører for Brøndby IF, står den sympatiske klubmand foran nye udfordringer.

- På trods af, at der 9 point til førerholdet FCK, er jeg sikker på at holdet sagtens kan kæmpe med om guldet.

En påstand som langt fra er umulig. Kalenderen skal bare skrues et år tilbage da situationen var omvendt.

På spørgsmålet om hvem der kan blive forårets profil, behøvede han ikke meget betænkningstid før Brøndby-spilleren Thomas Kahlenberg blev nævnt.

- Hvis ?Kahlen? fortsætter sin kometudvikling fra efteråret, kan han meget vel blive den næste Brøndby-landsholdsspiller.

Men umiddelbart er den største udfordring for den nye anfører at lede de unge Brøndby-tropper mod et nyt mesterskab?

SpillerProfil: Per Nielsen