Nederlag til Landskrona

21.02.2003 00:00

Der er langt fra middelhavets varme til Helsingborgs træningsbaner. Det måtte Michael Laudrups udvalgte sande,da de i dag spillede træningskamp mod Landskrona i bidende kulde foran ca 200 frysende tilskuere. Og der var desværre ikke meget at varme sig på, da Landskrona vandt kampen 2-0.

I første halvleg stillede Brøndby IF op som følger:

er Ankergren
Allan O ? Dan Anton ? Jon Roi ? Auri
Niki Zimling ? Wieghorst
Mads Jørgensen
Kamper ? Foldgast ? Dalgas

Kampen fik en noget rodet start, og den lille bane gjorde det svært for begge hold, at få plads til at brede spillet ud. Lidt efter lidt fik Brøndby IF dog tiltvunget sig overtaget, og specielt Jonas Kamper kom flere gange til baglinien hvor han fik slået bolden ind over til de to andre angribere og den offensive midtbane. Det resulterede i nogle halve chancer hvor bl.a. Mads Jørgensen fik trykket af, men de følgende hjørnespark endte uden resultat.

Efter 15 minutter havde Brøndby halvlegens bedste angreb. ar Dalgas og Auri kombinerede sig flot igennem i venstre side, hvor Auri til sidst fandt Mads Jørgensen med en fiks hæl-aflevering. Mads Jørgensens afslutningmod modsatte side af målet gik dog en lille halv meter forbi fjerneste stolpe.

5 minutter senere fandt Kamper Foldgast i feltet,men hovedstødet fik ikke kraft nok. Kort efter fyrede Foldgast af fra distancen, men igen uden skarphed.

1-0 og blåt øje til Ravn
35 minutter inde i kampen udnyttede Landskrona et boldtab på midtbanen og efter en enkelt aflevering og en kold afslutning stod den 1-0 til hjemmeholdet i en situation hvor Ankergren var chanceløs. Det var Landskronas første rigtige chance udover en opsnappet tilbagelægning fra Allan Olesen. Herefter gik kampen mere eller mindre i stå,og den mest ophidsende situation skete kort før pausen, hvor Allan Ravn og ar Dalgas stødte sammen midt på banen. Det resulterede i et gult kort til Dalgas og et blåt øje til Allan Ravn, der blev liggende så længe på banen at dommeren valgte at fløjte til halvleg.

- Det er jo hvad der sker. Vi gik op i en ganske almindelig hovedstødsduel og så ramte ar mig rent ved øjet, fortalte Allan Ravn efter kampen. Ravn var i øvrigt glad for resultatet og for selve kampen, som han kaldte for en god og intens kamp med den rigtige vinder.

- Brøndbys spil lover nu også meget godt for fremtiden. De er gode til at spille bolden rundt og holder den godt inden for egne rækker mente Ravn.

Anden halvleg
Efter en kort pause kom Brøndby IF på banen i følgende opstilling:

Kim Drejs
Cagara ? Jon Roi ? Dan Anton ? Auri
Wieghorst ? Kahlenberg
Foldgast
Bendtsen ? Junker ? Mattias

Hvor Bøndby havde spillet en rimelig første halvleg virkede specielt starten af anden ganske rodet. I løbet af de første 5 minutter måtte Drejs redde et par dårlige tilbagelægninger, og Auri måtte redde bolden på selve målstregen.

Efter et lille kvarter fik Landskrona bolden i mål til 2-0 i en situation, der lignede den første scoring fuldstændigt. Boldtab på midten og hurtigt opspil gennem det centrale forsvar.

Herefter var det som om at Brøndby igen fik lidt fat, og bl.a. Mattias havde et par gode forsøg fra mellemdistancen. Efter 25 minutter fik vi igen set, at enkelte ting er ved at være på plads, da Mattias fik en bold efter et flot skift fra venstre. Han fandt Kahlenberg, som efter et par træk på tværs af feltet fik afsluttet pænt. Desværre nåede Landskronas målmand at få fingrene på,og scoringen udeblev.

Mere skete der ikke og efter kampen var Michael Laudrup, trods smilet,ikke specielt tilfreds.

Klar til sæsonstart
- Kampen i dag var ikkesærligt god. Jeg havde nok håbet, og forventet lidt mere, men det er selvfølgelig svært at få flow i spillet når vi skifter så meget ud. Udskiftningerne var planlagt, men 6 mand i pausen er mange. I næste uges kampe mod Malmø FF og Ølstykke vil vi også give spilletid til alle mand, men så begynder vi at fokusere på de 11-12 mand, der efter al sandsynlighed vil udgøre startformationen i første kamp mod Viborg. Det hovedsageligt de folk der vil spille kampene i England ugen efter.

- Træningsmæssigt vil vinu begynde at fokusere på hurtighed, og de sidste ca 10 dage vil vi træne sprint og temposkift. Træningsmæssigt går det helt som det skal, og jeg er slet ikke i tvivl om at vi vil være 100% klar når forårssæsonen går i gang.

Næste kamp er onsdag d. 26, hvor Malmø kommer på besøg.

Match facts:
1-0 35 min
2-0 59 min
Gule kort, BrøndbyIF: Dan Anton Johansen og ar Dalgas