Martin Smith: Jeg vil hjælpe andre

12.02.2003 00:00

Martin Smith har ikke ligget på den lade side det sidste stykke tid. Ved siden af sit job som assistenttræner for Tom Køhlert har han siden starten af januar arbejdet for Post Danmark som pakkeomdeler, hvor han hver dag arbejder fra klokken 4 om morgenen til middagstid, hvor den så står på træning med Brøndby IF?s U-trup. Og alligevel tager Martin gerne tid til en snak om fremtiden og om hvad han går og laver i dag.

Jobbet i postvæsnet er ikke ligefrem et drømmejob. Arbejdstiderne passer ham ikke rigtigt, men det er et kompromis som han har måtte indgå, for at få lov til at lave det han elsker. For glæden og lysten til fodbold og Brøndby IF er stadig så stor, at det er en pris der er værd at betale, og glæden er gengældt. Cheftræner Tom Køhlert er i hvert fald meget positivt indstillet over for sin unge assistent:

- Martin har overrasket mig meget positivt. Han har helt sikkert talent for trænergerningen, og han bidrager dagligt med mange ting, der også hjælper mig i mit virke. Jeg er meget glad for at have ham ved min side, det er helt sikkert.

Martins position står i stærk kontrast til dagligdagen, hvis vi skruer tiden bare 3 år tilbage. Bare 20 år gammel bragede han igennem på den danske fodboldscene. Fast venstre back på Brøndby IF?s superligahold og snakken gik allerede på A-landsholdet og udlandet. Så skete det utænkelige, og resten er historie.

Bog på vej
I dag kæmper han for at komme videre i livet. Fra at have haft en lovende fremtid som fodboldspiller, står han nu som så mange andre unge mennesker; på et stadie hvor man skal til at finde sin hylde i livets reol. Og det er svært!

- Jeg kan godt lide at arbejde med børn og unge mennesker der har været ude for noget der har ændret deres liv. Folk som jeg selv. Det er klart, at der har været et tomrum efter ulykken og jeg følte ikke rigtigt at folk kunne forstå mig. Det er noget jeg har arbejdet med, og nu synes jeg heldigvis det går fremad. Jeg nyder virkelig at arbejde herude, og jeg kan absolut godt se mig selv i en rolle, hvor trænere og idrætsklubber kunne bruge nogle af mine erfaringer.

Trods to arbejdspladser og travlhed er Martin også begyndt at skrive en bog om de oplevelser han har haft og de ting han har lært. Han har allieret sig med sin psykolog og en læge, og selvom projektet egentlig kun lige er startet er det noget han glæder sig til at færdiggøre. Der går nok nogle måneder før vi ser resultatet, men det er Gads Forlag helt på det rene med.

Om Martin får opfyldt sine nye drømme vil kun tiden vise, men indtil da glæder han sig over at have sin daglige gang i Brøndby IF, hvor han nyder sin tjans ved Tom Køhlerts side.

Undtagen altså i de timer hvor de fleste i hans trup sikkert sover sødt, og man kan opleve Martin fræse rundt med post og pakker på gader og stræder.