- Man er vel perfektionist

27.02.2003 00:00

Her i vinterpausen har læserne på brondby.com kunnet følge en lind strøm af nyheder og små historier fra Brøndby IF?s udenlandske træningsophold. Vi har talt med den ansvarlige - Brøndby IF's svar på Ib Rehné, Cairo - Emil Bakkendorff.

Med kontoret placeret ud mod den store parkeringsplads foran Brøndby Stadion, sidder Brøndby IF´s generalsekretær Emil Bakkendorff bag de moderne glasfacader og skuer mod indgangen til stadion. Kontorets placering er langt fra tilfældig, for Emil Bakkendorff er den daglige administrative leder for spillere, holdledere, fysioterapeuter og andre med praktiske gøremål i og omkring 1. holdet. Fra sin kontorstol har han det store overblik og fingeren er hele tiden på pulsen hvad angår 1.holdet. Den officielle titel er generalsekretær, men jobbeskrivelsen spænder vidt.

Overblik og fingeren på pulsen.

- Jeg er administrativ ansvarlig for 1. holdstruppen, holdlederne, fysioterapeuterne, massøren m.fl. Derudover er jeg ansvarlig for alle de rejser der foregår omkring 1. holdet, alle vores ansættelsesforhold og meget andet. Fx i forbindelse med vores træningsophold i Tyrkiet rejse jeg selv derned før truppen skulle af sted, udelukkende for at checke at alt det praktiske var som det skulle være. Det er lige fra hotellet, træningsfaciliteterne, maden over til om der er varmt vand i bruseren. Ingenting må være overladt til tilfældighederne. Da jeg så kom til Tyrkiet viste det sig hurtigt at der var nogle ting der ikke var i orden, og derfor skulle det ordnes.

- Jeg plejer at sige at det bedste check er dobbelt check. Jeg er lidt perfektionistisk. Det er man simpelthen nødt til at være, når man sider i min stol. Det irriterer mig hvis jeg bagefter kan se, at jeg kunne have gjort noget bedre. Der er jo en forklaring på, at jeg fx ikke rejser til England før spillerne skal derover. De folk som jeg arbejder med i forbindelser med rejser ved hvad jeg forventer af dem. Hvis tingene ikke er som de skal være, sker det ikke en gang til!

Under planlægningen af turen til England behøver jeg fx ikke fortælle min rejsearrangør, at når vi ankommer i lufthavnen, skal der være en bus så vi kan blive transporteret til hotellet. Det er et spørgsmål om samarbejde, kompetence og rutine, beretter Bakkendorff.

I 21 år har Emil været ansat i Brøndby IF. Oprindeligt er han uddannet bankfunktionær, men interessen for fodboldspillet drev ham til Brøndby IF, hvor han startede i klubben med at lave regnskaber og sælge sponsorater. Sin nuværende rolle er dog den der passe ham bedst, selvom en af hans grundholdninger er, at man ikke skal være for fin til at lave andet arbejde.

Ungdommens blå-gule fodboldleder. Ses her sammen med Jørgen Pedersen, Brøndby Stadions nuværende inspektør.

Det seneste halve år er der sket store udskiftninger på den sportslige front. Nogle spillere er væk, mens andre er kommet til. Derudover er der kommet en ny trænerduo samt nogle justeringer på bl.a. det praktiske plan. Bakkendorff ser fortrøstningsfuldt på fremtiden.

- Ikke alene har vi på det praktiske område taget et syvmile skridt fremad. Her tænker jeg selvfølgelig på vores nye stadion. Det er i europæisk topklasse, og de forhold som spillerne har, er optimale. Det er bl.a. på et sådant punkt at vi kan blande os i toppen. Rent sportsligt er jeg ikke bleg for at sige, at vi måske om 5 år har et 1. hold der kan komme op på det niveau vi havde i slutfirserne og starthalvfemserne. Jeg mener at vi på det sportslige område er rigtig godt rustet. Med vores U-trup har vi fået lukket hullet mellem ungdomsholdene og 1. holdet. Desuden har vi en god blanding i vores ligatrup. Vi har rigtig mange store talenter på vej, og selvom nogle spillere skulle blive solgt, vil der stå nye klar i kulissen.

Det er vigtigt at vi så kan holde på spillerne, og her er det måske vigtigste i det hele, at de skal kunne lide at være her. Fodbold er underholdning, og hvis vi ikke behandler vores spillere ordentligt, præsterer de måske ikke godt nok inde på grønsværen. Det er måske min fornemste opgave. Alt omkring holdet udenfor banen skal være i orden. Det skal være sådan at spillerne udelukkende skal koncentrere sig om det de er bedst til: at spille fodbold.

Generalsekretæren fnyser over folk som tror en klub alene vurderes på spillet på grønsværen:

- Jeg plejer at sige, at det ikke er svært at have 98 % succes, men det er de sidste 2% der er de afgørende for om det er en rigtig succes. Alt uden for banen skal fungere perfekt og detaljen være påplads,så vil alting gå op i en højere enhed, og spillerne kan præstere det ekstra vi så ofte har set vores drenge gøre, slutter den rutinerede generalsekretær.

Tilbage i det lille kontor bag receptionen sidder han tilbagelænet i den bløde stol. Ud gennem de halvt lukkede persienner ser han at mørket har sænket sig over den store parkeringsplads. Det er sidst på eftermiddagen, spillerne har netop fået fyraften, og stilheden sænker sig langsomt, men sikkert over det store stadion. En halv time senere er parkeringspladsen gabende tom, lige bortset fra den sølvgrå Polo der holder tættest indgangen. Umiddelbart kommer den ikke ud at køre foreløbigt. Selvom dagens arbejde er veloverstået, og skrivebordet står gabende tomt, er der lige noget generalsekretæren skal ordne. Man er vel perfektionist...