Jón Rói: En verden til forskel

20.02.2003 00:00

Den færøske lejesvend Jón Rói Jacobsen smiler i disse dage. Efter aftale mellem HB Torshavn og Brøndby IF spiller han i foråret for de regerende danske mestre. Den unge færøske landsholdsspiller er en mand med ambitioner, men han er dog realistisk omkring sin rolle.

- Jeg er lykkelig for at være her i klubben. Det er en kanonklub med fantastiske forhold. Der er en verden til forskel fra hvor jeg kommer fra og jeg behøver vel næppe sige, at alene vores trænerteam er en kæmpe motivationsfaktor.

Mange mennesker ser allerede Jón som makker til Per Nielsen i midterforsvaret, men allerede her maner den unge spiller til besindighed.

- Nu skal vi lige tage den med ro. Der er stor tempoforskel og der er mange ting jeg skal vænne mig til. Jeg håber dog at jeg via gode træningsindsatser at kunne spille mig blandt de 14 spillere som bliver udtaget til kamp. Jeg vil være lykkelig hvis jeg kommer til at sidde på bænken. Hvis jeg får chancen skal jeg nok vise mit værd!

Den 19-årige spiller der allerede har spillet 8 landskampe for Færøerne, håber selvfølgelig at lejemålet munder ud i en kontrakt:

- Det er alt for tidligt at spå om nu, men som jeg har det nu, kunne jeg godt tænke mig at få en kontrakt, afslutter den sympatiske unge færing, som i første omgang må trække i arbejdstøjet. Konkurrencen er hård og til sommer ankommer den svenske landsholdsspiller Andreas Jacobsen.

SpillerProfil: Jón Rói Jacobsen