BrøndbyFlashback: 3. december 1996

17.02.2003 00:00

Klubben fyldte 32 år og leverede på dagen et af de bedste resultater i klubbens historie. Kampen mod Karlsruhe på udebane i UEFA Cup?ens 3. runde var på forhånd tabt - troede stort set alle. For tyskerne havde skabt sig et godt udgangspunkt forud for dagens kamp. Den omvendte kamp 14 dage forinden, sluttede 3-1 i tyskernes favør, men det stærke Brøndby hold kom med fornyet selvtillid i bagagen. Holdet havde netop besejret Vejle med hele 5-1 på udebane i Compaq Cup?en (nuværende DONG Cup ).

Med træner Ebbe Skovdahl i spidsen med store profiler som Mogens Krogh, Søren Colding, John Faxe, Kim Vilfort, Ebbe Sand, Per Nielsen, Ruben Bagger med flere fremstår holdet i dag, som et af de stærkeste hold i Brøndby-regi nogensinde. Tyskerne blev banket blå og gule. 5-0 og kampen blev spillet i et højt tempo. Specielt i 2. halvleg viste Brøndby holdet meget høj klasse og sejren kunne sagtens være blevet til et par mål mere.

2 scoringer i 1.halvlegs sidste 5 minutter lagde grundstenen for sejren. Efter pausen var det et chokeret tysk Bundesligahold der blev vidner til ren afklapsning. 3 mål i 2. halvleg og spil i høj international klasse. De danske målscorere var Ruben Bagger, Dan Eggen, Kim Vilfort og 2 mål af daværende topscorer Peter Møller.

En fødselsdag som altid vil stå i historiebøgerne som en af de bedste. Og det endda til trods at den ikke engang var rund.