2-1 over HFK Sønderjylland

07.02.2003 00:00

Det var så småt begyndt at sne da dommeren fløjtede op til vinterens anden træningskamp. Igen var modstanderen fra første division, og igen var det en kold fornøjelse for spillere, trænere og tilskuere. Og lige som sidst måtte Michael Laudrup se bort fra en halv snes spillere, hvilket gav genvalg på de fleste pladser.

I første halvleg stillede Brøndby op som følger:

Kim Drejs
Auri ? Jon Roi ? Dan Anton ? Allan O.
Daugaard ? Retov
Kahlenberg
Karsten Johansen ? Foldgast ? Kamper

Første halvleg bar præg af det hårde program Michael Laudrup og John Faxe har kørt spillerne igennem de sidste par uger. Spillet bølgede frem og tilbage og der kom ikke rigtig form på opspillet, hvilket bl.a. resulterede i et par tilfældige chancer i hver ende. HFK Sønderjylland startede optimistisk og fik testet Kim Drejs, der bl.a. havde en flot redning i en 1 mod 1 situation i starten af kampen. Brøndby havde en del spil, men kom aldrig rigtigt over fløjene og producerede ikke de helt åbne chancer.

Efter godt og vel en halv time bragte HFK sig foran efter en flot tæmning i feltet, der resolut blev sparket ind højt i målet.

- Første halvleg bar tydeligt præg af, at spillerne har været gennem et hårdt program. Vi fik ikke rigtigt spillet os til det store, men jeg synes nu det gik ok i perioder var Michael Laudrups bedømmelse.

Højt pres

Fra anden halvlegs start vogtede er Ankergren målet, mens Bendtsen og Junker erstattede hhv Retov og Karsten Johansen. Straks satte Brøndby sig på kampen og efter blot 5 minutter testede Ronnie Bendtsen træværket efter et forrygende skud fra kanten af feltet. Presset var lagt højere på banen og efter 22 minutter kunne Mads Junker hamre bolden i nettet til 1-1 efter en returbold på et hovedstød fra Kim Daugaard.

2 minutter senere fik Foldgast til sin egen og publikums store utilfredshed underkendt et mål for hands, men efter 31 minutters spil fik han sin revanche. Ronnie Bendtsen fandt med et præcist indlæg en helt fri Thomas Kahlenberg i feltet, men i stedet for at heade på mål viste Kahlenberg flot overblik og headede koldt bolden tilbage til den fremstormende Peter Foldgast. Inden bolden nåede at ramme jorden kanonerede Foldgast bolden i mål på en flot en helflugter ? helt utageligt for HFK Sønderjyllands målmand.

2-1 holdt kampen ud, og bagefter var cheftræneren tilfreds.

- Jeg synes at vi spillede en rigtig god anden halvleg, og det var jo nogle flotte mål må man sige. De sidste to uger har som sagt stået på hård fysisk træning, men nu skal vi til Tyrkiet, hvor det er planen vi skal spille lidt mere bold og øve kombinationsspil. Vi har 3 kampe på 10 dage, så der skal nok blive tid til at nå det meste.

Truppen tager af sted i morgen.

Match Facts:
32. min 0-1
67. min 1-1 Mads Junker
76. min 2-1 Peter Foldgast