Wieghorst: Super-godt efterår!

03.12.2003 00:00

- Det har været et super-godt efterår! Vi har været meget stabile, og vi har fortsat vores spillemæssige udvikling. Vi har spillet fremragende fodbold i lange perioder, men vi mangler stadigvæk at gøre det over alle 90 minutter. Sådan bedømmer viceanfører og midtbanegeneral Morten Wieghorst den blå-gule indsats i efteråret.

- Det har hjulpet meget at Andreas Jakobsson er kommet til, for han skaber rigtig meget ro som vi har haft brug for. Han og Per er suveræne i midterforsvaret. Derudover er vi blevet bedre til at holde hovedet koldt i de afgørende faser i kampene. Det er tydeligt at de unge har lært meget, selvom der er meget der kan læres endnu. Det har også været nødvendigt. Vi har ambitioner om ikke kun at være de bedste i Danmark, men også gøre en god figur ude i Europa. Her er det specielt vigtigt at vi ikke laver de små fejl, der bliver straffet i højere grad i udlandet.

Brøndbyspillerne spillede klogt mod Schalke.

Storsejre er på vej

Stabiliteten er blevet bedre, ogholdethar vundet mange kampe med en lille margen. Men er detet udtryk for atder spilles mere defensivt?

- Det er meget positivt at vi vinder i de tætte kampe. Det er faktisk de kampe vi før satte point til, men det har vi fået godt styr på. Vi er blevet gode til at lukke af for modstanderen når vi er foran, uden dog at spille mere defensivt. Vi bevarer roen og tænker os måske lidt mere om end tidligere.

- Vores defensiv står rigtig godt, mens vi scorer en del mål. Vi har dog haft chancer til mange flere, men det skal nok komme. Vi har ikke rigtig vundet nogle storsejre i år, men jeg har på fornemmelsen at de kommer. Vi producerer jo rigtig mange chancer, så jeg er overbevist om at vi snart får hul på bylden.

Efter en hård sæson burde trætheden begynde at melde sig, men det anfægter ikke landsholdsspilleren.

- Vi har ellers rigtig mange kampe, men jeg føler mig ikke slidt. Nu er banerne godt nok blevet meget tungere, og mange skader opstår desværre på tunge baner, men jeg føler egentlig at vi er friske til de sidste kampe. Og som sagt vil vi jo gerne slutte efteråret ordentlig af ? og det bliver med en sejr!

Wieghorst vil slutte en super efterårssæson med sejr i Ålborg.