Wieghorst årets profil

09.12.2003 00:00

- Det er gået godt, faktisk bedre end jeg havde forventet. Brøndby tog en chance, da de skrev under med mig, efter jeg havde været ude af topfodbold et stykke tid, og det vil jeg gerne rette en tak for. I starten vidste de, at jeg ikke var klar til at tage den ledende rolle, jeg var tiltænkt. Jeg skulle bruge 20-25 kampe for at vinde fordums styrke, for fysisk var jeg ikke den samme, men det har jeg vundet tilbage, og spillemæssigt er det gået hak i hak, sagde Morten Wieghorst bl.a. da han i aftes var på podiet i Vega for at modtage hæderen som årets profil, en kåring Ekstra Bladet og Spillerforeningen stod bag.

Morten Wieghorst, en suveræn lederskikkelse på Brøndbys midtbane og i dansk fodbold.

Et hold i rivende udvikling

Efter et helt igennem fantastisk år for Morten Wieghorst, og Brøndbyholdet som helhed, kom det ikke som den store overraskelse at det netop blev Brøndbys viceanfører der løb med den personlige hæder, men midtbanegeneralen var ikke sen til også at rose holdkammeraterne.

- Jeg havde ikke forventet, at det ville gå så godt, men jeg er heldig at spille på et godt hold, som er i rivende udvikling. Det er en flok unge motiverede spillere, hvis udvikling er med til at motivere mig. Det er umuligt at profilere sig selv, hvis holdet ikke spiller godt, forklarede Morten Wieghorst.

Morten Wieghorst bliver motiveret af sine yngre holdkammerater.

Morten Wieghorst var ikke ene om at høste personlig hæder, for Thomas Kahlenberg modtog for andet år i træk prisen som årets talent, mens også Per Nielsen i selskab med Wieghorst og Kahlenberg fik en plads på årets hold.

Mere hæder til Brøndbys spillere

Viasats fodboldprogram, Det' Bare Fodbold, udtog i mandagens udsendelseet efterårets hold, hvor hele tre af Laudrups drenge fik plads. Andreas Jakobsson, Morten Wieghorst og Thomas Kahlenberg kom på holdet, mens også andre Brøndbyspillere var inde i billedet.

Andreas Jakobsson, der af fem af SAS Ligaens trænere netop har kåret ham som efterårets profil i Tipsbladet, er i øvrigt en af blot syv markspillere i SAS Ligaen, der har fået fuld spilletid i efterårssæsonens 20 kampe. Og den stærke svenske landsholdsspiller har tilmed ikke modtaget et eneste gult kort, hvilket i sig selv er imponerende som forsvarsspiller.

Andreas Jakobsson har scoret fem gange i efteråret, to af dem i SAS Ligaen.