Statistik: Håb om gentagelse

06.12.2003 00:00

I et af de mest traditionsrige opgør i SAS Ligaen er det Brøndby, der de senere år har siddet med den bedste statistik på hænderne. I de seneste 10 indbyrdes opgør har AaB kun én sejr. Den er fra den 10. august 2002, hvor Stefan Bidstrup, Bård Borgersen og Christian Christiansen - alle tre ude af billedet til søndagens kamp pga. skader eller nye græsgange - lavede tre mål mod Brøndby, mens Mattias Jonson sørgede for det blå-gule mål.

Ellers er Brøndby temmelig suveræne mod AaB, som det er blevet til seks sejre og tre uafgjorte imod. Senest, Brøndby var på besøg i Aalborg, vandt de blå-gule med 2-1 på mål af Morten Wieghorst og Peter Foldgast. Det var den 18. maj i år.

Jonas Kamper duellerer med Michael Silberbauer i det seneste opgør på Aalborg Stadion.

AaB kan udligne

Aalborg Stadion er ellers et af de få steder i ligaen, hvor Brøndby af og til har haft sine problemer med at vinde. Faktisk fører Brøndby kun knebent ligastatistikken over søndagens modstander når det gælder indbyrdes opgør i det nordjyske. De to hold har mødt hinanden 22 gange i Aalborg, og Brøndby har vundet de ni, mens AaB har otte sejre. Målscoren er i AaB's favør. Nordjyderne har lavet 37 mål mod de blå-gule, mens Brøndby har scoret 31 ligakasser på Aalborg Stadion.

Brøndbys største sejr i Aalborg er 3-0, hvilket var i den legendariske 'romerlys-kamp' den 1. september 1995 , hvor Knud Erik Fisker fløjtede af ved stillingen 2-0 til Brøndby. Det tredje mål blev først scoret den 6. april 1996, da de sidste minutter af kampen blev afviklet i forlængelse af et pokalopgør mellem de to klubber. Brøndbys største nederlag kom tilbage i 1992, hvor AaB vandt med 4-0 - bl.a. på et hattrick af den nuværende FCK'er Peter Møller, der er den mest scorende i samtlige opgør mellem Brøndby og AaB - med mål for begge klubber, i øvrigt.

Til sammenligning kan det nævnes, at Brøndbys hjemmebanestatistik mod AaB er af en helt anden karakter. Her har Brøndby kun tabt én gang i 21 opgør mod AaB, mens det er blevet til hele 12 sejre. Målscoren lyder på 38-16 til Brøndby!

Produceret i samarbejde med NetSuperligaen.dk.

Ekstra på brondby.com