Statistik: Efteråret samlet set

11.12.2003 00:00

Selv om sæsonens sidste kamp mod AaB endte med 1-1, kan de resultat ikke fjerne indtrykket af en fuldstændig suveræn halvsæson fra Brøndbys side her i efteråret. Efter 19 runder satte Brøndby rekord med 45 point - som det første superligahold nogen - og i alt blev det altså til 46. Dermed skal Brøndby 'blot' holde stilen. Så ender det med 76 point - ligesom i supersæsonen 1997/1998, hvor de blå-gule vandt 'The Double'.

Midtbanespilere bag 20 mål

Brøndbys topscorer blev Thomas Kahlenberg med syv scoringer. Næstflest lavede Jonas Kamper, der nettede seks gange. Midtbanespillerne var i det hele taget de mest scorende i efteråret. I alt lavede midtbanefolkene 20 mål, mens angriberne tilsammen kun scorede 10 gange. Forsvarsspillerne Per Nielsen og Andreas Jakobsson lavede hver to mål. I alt havde Brøndby 11 forskellige målskytter i efteråret. AGF havde flest med 12, mens AaB havde færrest, nemlig otte.

10 gange i efteråret lykkedes det for Laudrups drenge at holde buret rent. Omvendt skete det kun én gang, at Brøndby måtte forlade banen målløse. Det var i 5. runde mod FCK d. 23. august på Brøndby Stadion. På udebane scorer Brøndby stort set hver gang. I hvert fald skal man helt tilbage til 12. august 2001 for at finde en udekamp, hvor Brøndby ikke har formået at lave mål. Dengang vandt Lyngby med 1-0 på et mål af Tobias Grahn. Siden er det blevet til udebanemål hver gang, og Jonas Kampers scoring i søndags mod AaB var i udekamp nr. 40 på stribe!

Jonas Kampers mål mod AaB i søndags, var 40. gang i træk Brøndbyholdet har formået at score på udebane.

Per bag hurtigste Brøndby-scoring

Målfest har Brøndby endnu ikke afholdt i denne sæson. Hvor det sidste sæson blev til 4-0 et par gange samt 7-1 mod daværende Farum Boldklub, har Brøndby maksimalt scoret tre mål i samme kamp i denne sæson. Til gengæld er det kun tre gange ud af 20 lykkedes for modstanderen at score mere end ét mål. Efterårssæsonens hurtigste Brøndby-mål stod Per Nielsen for, da han scorede allerede i det andet minut d. 17. august på udebane mod Viborg. Den kamp endte i øvrigt 2-2, efter Brøndby havde ført med 2-0. Den kamp samt den seneste mod AaB er de eneste, hvor Brøndby har ført og siden alligevel ikke vundet.

Brøndbys bedste serie i denne sæson er dén, holdet er i gang med nu. Indtil videre er det blevet til 10 kampe i træk uden nederlag. Den bedste serie er af sejre er seks på stribe, hentet fra 3-0-sejren over Esbjerg 5. oktober til 0-2-gevinsten på udebane mod FC Midtjylland 1. november. På udebane var Brøndby lige-ved-og-næsten, hvad angår at sætte superligarekord. Hvis det var blevet til udesejr i Aalborg i søndags, ville det have været sejr nummer otte i træk, hvilket ingen anden superligaklub nogensinde har gjort før.

Produceret i samarbejde med NetSuperligaen.

Stimen med seks sejre i træk, startede i hjemmekampen mod Esbjerg, der blev vundet 3-0.