Røsler: Ingen begrænsninger

25.12.2003 00:00

Egentlig befinder han sig bedst langt uden for mediernes søgelys, og han tager lige så gerne en blå-gul Adidas trøje over hovedet, og stiller sig ned blandt drengene bag målet, som han optræder iført jakkesæt på de bonede gulve.

Man skal dog ikke tage fejl: At 36-årige Torben Røsler ikke er en mand, der finder det nødvendigt at stå frem og råbe op, er ikke et tegn på manglende idéer og visioner. Han råber bare ikke så højt, og sørger for at have hjertet med i de ting, han kaster sig ud i.

Fodbold i Brøndby satte ham i stævne, for at få fremtidsvisionerne konkretiseret en smule. Det blev til en ?spørg og svar- session, hvor vi både fik kontante svar om planerne, og hvor bestyrelsesformanden fik lov til at drømme lidt om tiden der kommer.

Flere tiltag i gang

Hvad er der af konkrete planer for Brøndby Stadions umiddelbare fremtid?

- Vi har mange tiltag på vej, nu hvor økonomien ser væsentligt bedre ud - mange ting er blevet udsat i de trange år, og nu er tiden kommet til at tage fat på bl.a. forbedringer på stadion. Første step har været køb af sæder, og der vil næste år komme mange forbedringer for vores mange trofaste tilskuere. Salgsboderne skal gøres mere effektive, der skal være flere af dem, og tanken er også, at det skal være muligt at købe fra boderne uden for stadion lang tid før kampstart.

- Vi har også talt om en hurtigere form for betaling ved boderne, og har studeret forskellige muligheder på andre stadions, men vi har endnu ikke bestemt, hvilken retning vi skal gå - dog vil vi arbejde på, at det i højere grad skal være muligt at bruge Dankort på stadion.

- Vi er også i gang med at forbedre adgangsforholdene til Brøndby Stadion, og vi vil samtidig gøre køb og udstedelse af sæsonkort væsentligt lettere. SAKAMOTO har flere tiltag i gang, som vil udvide mulighederne for vores sæsonkortholdere. Jeg kan ikke sige noget konkret endnu, men der er flere gode ændringer på vej, der dog nok først have effekt fra sæsonen 2004/2005.

Torben Røsler har store forventninger til fremtiden.

Værdierne skal frem

Er et gennemsnit på 20.000 tilskuere til hjemmekampene realistisk inden for nær fremtid?

- Ja, det er da bestemt realistisk og måske også et højere gennemsnit! Vi spiller uden sammenligning det mest underholdende fodbold i Danmark, ja måske endda i Norden, og har man først været på stadion og mærket den helt unikke stemning, så kommer man igen.

- Der er en kæmpe opbakning omkring Brøndby IF fra hele Danmarks befolkning. Vi har klart den største opbakning af alle klubber, men vi skal gøre mere opmærksom på os selv, så man tænker på ?Fodbold på Brøndby Stadion?, når man vil have underholdning i høj klasse

Hvordan?

- Vi overgår de fleste underholdningsformer i kvalitet, men mange har ikke Brøndbys fodboldspil i tankerne, når de skal vælge søndagsunderholdningen. Vi skal gøre mere opmærksom på de store værdier, som er i Brøndby, og være mere udadvendte i vores kommunikation. Så kommer tilskuerne også, og de kommer igen. Man får jo noget for pengene her!

Torben Røsler har ambitioner om mange flere store kampe på Brøndby Stadion.

Store forventninger

Hvis 20.000 tilskuere er inde for rækkevidde, hvad er så dit eget mål?

- Jamen jeg tror faktisk på, at vil få et fyldt stadion til alle kampe på sigt!

Så et fyldt stadion er målet, er det dét?

- Altså, stadion skal være fyldt op til alle kampe, men vi skal bruge det til andet end fodbold. Brøndby Stadion skal være i brug 10 dage om måneden, og herudover skal det være det mest effektive og velsmurte stadion i Norden. Vi er faktisk på vej mod mange af de ting allerede.

Er der i din forestilling om fremtidens Brøndby Stadion muligheder for, at mødes med sine venner på caféer i området, eller på selve stadion?

- Det er klart et af vore mål, at imødekomme ønsket om at mødes tidligere på eller omkring stadion på kampdage. Vi har ikke fundet den rette løsning, men der arbejdes på det, og jeg forestiller mig helt sikkert, at de muligheder du taler om er noget af det, vi vil se i fremtiden. Vi vil gerne tilbyde en totaloplevelse, og her er det klart at de socialeekter er vigtige.

Fortsættes i morgen...

Bragt i Fodbold i Brøndby nr. 4, december 2003