Laudrup: Vi skal fortsætte udviklingen

18.12.2003 00:00

brondby.com bringer her tredie og sidste del af interviewet med Michael Laudrup i Fodbold i Brøndby. Fra at have snakket om indlæringsproces, startproblemer og Brøndbysammenlignet med det danske landshold, kan du her læse om hvordan cheftræneren ser på fremtiden for Brøndby IF.

Så kom vi endelig til det - fremtiden. Hvordan ser Brøndby IF ud under Laudrup de næste år?

- Først og fremmest vil vi have spillere på alle pladser, der kan spille fodbold. På den måde får hver enkelt spiller flere muligheder i hver enkelt situation, og dermed får holdet et meget bredere spillemæssigt fundament. Det vil betyde, at f.eks. en mandsopdækning af vores tre centrale midtbanefolk, som enkelte klubber er begyndt på, ikke vil have den store effekt, da andre så bare vil tage over.

- Vi skal fortsætte udviklingen, og jeg tror godt at jeg kan sige, at dette hold aldrig vil komme til at toppe. Udviklingen vil fortsætte indtil der skal nye spillere ind på enkelte pladser, og så kører vi videre derfra. Jeg ser i hvert fald ikke en stagnation lige om hjørnet, kommer det med et bredt grin.



Her er måske en af fremtidens stjerner på Brøndby Stadion.

Talentarbejdet er fundamentet

På hvilke punkter kan I blive bedre?

-Vi kan forbedre os på alle pladser; det jo er derfor vi træner. Samtidig vurderer vi naturligvis løbende alternativer udefra, og vi er hele tiden opmærksomme på mulighederne for at forstærke truppen. Men vi må absolut ikke glemme det talentarbejde, som Kim Vilfort og Tom Køhlert er ansvarlig for; talentarbejdet vil altid være et bærende fundament i Brøndby.

Andre danske klubber er begyndt at samarbejde med klubber i Brasilien, England og andre mere eksotiske steder ? er det en ide for Brøndby?

- Faktisk vil jeg meget hellere have et dansk talent end et udenlandsk. Udover det rent nationale har jeg jo selv været ?den unge udlænding?, og det er helt sikkert lettere at håndtere en trup med få nationaliteter. Der er mange talenter i dansk fodbold, så lad os blive ved med at udvikle dem. Kan vi så ikke finde den rette til pladsen, jamen så er det da klart at vi vil kigge mod udlandet! Under alle omstændigheder er jeg sikker på, at forårets hold vil blive et endnu bedre hold end det vi har i dag!

Kim Daugaard, Thomas Kahlenberg og Allan Olesen er alle tre rykket op fra Brøndbys talentafdeling.

Champions League kan lade sig gøre

Du har været fremme med nogle udtalelser om, at man skal være realistisk omkring mulighederne for at være fast deltager i Champions League i fremtiden. Hvad mener du med det? Handler fodbold netop ikke om, at jagte den umulige drøm?

- Jo.. Som fan er fodbold de store glæder og sorger. Det handler om at tro på det, at drømme om de store sejre. Som spiller og træner må man dog være realist, og det jeg har sagt er, at man ikke skal eller kan love noget som helst om, at Brøndby f.eks. skal være i CL fire ud af fem år.

- Dermed ikke sagt at det ikke kan lade sig gøre, for selvfølgelig kan det det! Det er jeg helt overbevist om! Man skal bare altid passe på med løfter, de kan jo hurtigt vendes om hvis det skulle kikse et år eller to.

Vil være det bedste hold

Så du vil ikke love noget som helst?

- Det jeg vil love er, at vi vil fortsætte med at udvikle spillerne og spillet i en retning, som jeg tror de fleste fodboldtilskuere kan lide. Vi vil spille offensivt og fremadrettet kombinationsspil, og vi vil være det bedste hold herhjemme! Det arbejde glæder jeg mig til at fortsætte, og det gode ved fodbold er jo, at man aldrig når til et punkt, hvor man ikke kan komme videre, slutter Michael Laudrup.

Michael Laudrup smiler og takker pænt af, før han trasker op til spillerne. Det er efterhånden blevet mørkt udenfor, men julelysene glimter stadig inde i varmen, og fremtiden? den virker mere strålende end nogensinde før.

Bragt i Fodbold i Brøndby nr. 4, december 2003