Laudrup: Troet på fremtiden hele tiden

17.12.2003 00:00

Bagud med ni point var mesterskabet ikke noget spillere og trænere talte om forud for forårssæsonen...

- Nej, det er klart. Vi fortsatte udviklingen på det spillemæssige område, og trænede egentlig med de samme ting. På mange forskellige måder, men hele tiden med kombinationsspillet i fokus. Det var også vigtigt at bevare humøret i truppen, og det skal spillerne roses for! Jeg har ikke på noget tidspunkt oplevet, at troen på fremtiden ikke har været til stede.

- Overordnet set var vores mål at være det bedste hold i forårssæsonen. Vi ville spille bedst fodbold, og vi ville have flest point. At vi så kom meget tæt på mesterskabet, men tabte det i overtidens fjerde minut, var ikke en del af målet, men derfor var det da ærgerligt alligevel. Jeg synes dog vi bestod på samtlige områder.

Laudrup roser sine spillere for stor tålmodighed.

Mere offensivt på sigt

I efteråret er holdet mildest talt fortsat hvor man slap. Spillet har i perioder været forrygende, og pointhøsten er helt i top.

- Det forløber som vi havde håbet. Vi fortsætter med at udvikle spillet og vi er blevet belønnet for indsatsen. Målet har hele tiden været, at ligge nummer 1 ved vinterpausen og at udvikle spillet så vi efterhånden har det så meget på plads, at vi kan variere mellem flere opstillinger i kampene.

- Det sidste vil gøre os i endnu bedre stand til, at tackle de forskellige måder, andre hold forsøger at stække vores offensiv på, og egentlig tror jeg faktisk, at vi på sigt vil spille endnu mere offensivt. Når det altså er dét der skal til, tilføjer han med et skælmsk smil.

Brøndby og landsholdet

Brøndbys spillestil er af mange blevet sammenlignet med landsholdets, men her er Michael Laudrup enig i, at forskellene er mindst lige så store som lighederne.

- En stor forskel ligger i dén plads Thomas Kahlenberg spiller hos os, og som Jon Dahl Tomasson spiller på landsholdet. Jon Dahl er mere angriber, hvor Kalle er en meget mere spillende offensiv-spiller. Det giver en helt anden fleksibilitet og tempo, og det giver i mine øjne flere muligheder i det offensive spil. Man kan måske sammenligne lidt med den måde Danmark spillede på mod England, hvor Martin Jørgensen spillede hængende angriber, om end Morten trak fløjene lidt ind i banen, så han kunne bruge de to backs lidt mere end vi har gjort.

Per Nielsen har sammen med Thomas Kahlenberg og Morten Wieghorst optrådt på det danske landshold i 2003.

- Det er jo ikke systemet alene der gør det ? vi fokuserer som sagt på måden vi spiller fodbold. Det betyder, at vi efterhånden kan begynde at skifte mellem de forskellige systemer, og f.eks. slå over i en mere flad 4-4-2 som vi gjorde i Herfølge. Det vil vi se mere af i fremtiden, er jeg sikker på, forklarer Michael Laudrup.

Du kan læse sidste del af interviewet med Laudrup i morgen...


Bragt i Fodbold i Brøndby nr. 4, december 2003