Fornuftig afslutning på fantastisk efterår

07.12.2003 00:00

Efterårets uigenkaldelige sidste kamp i SAS Ligaen fandt her til aften sted på Aalborg Stadion, hvor det bolschestribede hjemmehold tog mod førerholdet fra Brøndby. De blå-gule kunne udbygge forspringet til forfølgerne fra Esbjerg fB yderligere inden vinterpausen, da Esbjerg fB tidligere på dagen på hjemmebane spillede uafgjort mod OB. Dermed var de blå-gule sikret førstepladsen over vinteren, men spørgsmålet var med hvor stort forspring til forfølgerne.

Kampen blev fra start en underholdende og intens kamp, ganske som det plejer, når de to hold mødes. AaB var mest pågående og havde flere gode tilbud som nordjyderne reelt burde have udnyttet til at bringe sig foran. På den anden side lod Laudrups drenge sig ikke kyse, og greb enhver chance der bød sig til at angribe mod Jimmy Nielsens mål.

Læresætning nr. 1

I første halvlegvar det tydeligt at AaB var på hjemmebane og derfor skulle fremadbanen. Ikke desto mindre var det Brøndby IF der indledte scoringen. Efter en stor AaB chance sendte tilbagevendte Mattias Jonson Jonas Kamper af sted på fløjen. Kamper lod sig ikke skræmme af den fremstormende Jimmy Nielsen og scorede behersket. Måske en anelse ufortjent, men som Brøndby IF så mange gange tidligere selv har måttet erkende, er det ikke altid spil og chancer der giver mål; det er udnyttelsen af chancerne der giver mål.

Målet gav gæsterne den fornødne ro til at koncentrere sig om de defensive pligter; AaB derimod kæmpede videre og havde flere afslutninger, heriblandt et skud på overliggeren. Brøndby IF var dog gode til at bryde hjemmeholdet på midtbanen, og derfor var det ikke de store gennemspillede angreb hjemmeholdet egentligt havde. Chancerne opstod oftest omkring den farlige Michael Silberbauer, der havde flere gode tilbud. Lige meget hjalp det for hjemmeholdet, spillerne kunne gå til pause med en føring til SAS Ligaens tophold.

Fornuftig afslutning

Anden halvleg signalerede et stilskift hos Laudrups drenge, der gik fra den vante 4-3-3 opstilling til den gammelkendte 4-4-2. En taktisk god beslutning fra cheftræner Michael Laudrups side; de blå-gule fik fra halvlegens start bedre fat i hjemmeholdet, og i perioder virkede hjemmeholdet rådvilde. Det resulterede i en del frispark og også et par gule kort.

Det blev dog AaB der fik scoret i en situation hvor det virkede som om Brøndbys forsvar blundede en anelse. Helt ufortjent var udligningen dog ikke, de mange chancer i første halvleg taget i betragtning. Scoringen satte imidlertid yderligere fut under de blå-gule og angrebene bølgede frem mod AaB-målet. Tættest på, var Dan Anton Johansen med et ?drømmehug à la Schalke?, der dog som i UEFA-Cup kampen, tog overliggeren.

Flere mål blev det ikke til for nogle af holdene. Kendsgerningerne er nu derfor at de blå-gule fører ligaen med tre point ned til de vestjyske forfølgere fra Esbjerg, og at der til foråret atter skal spilles UEFA Cup-fodbold på Brøndby Stadion.

Et fantatisk blå-gult efterår!

Ekstra på brondby.com