FanNyt: Sidste chance

03.12.2003 00:00

Som lovet blev torsdagens kamp mod Schalke 04 et tilskuermæssigt højdepunkt. Ikke blot antalsmæssigt, men også rent stemningsmæssigt blev det en af de største Brøndby-kampe nogensinde. 26.000 begejstrede tilskuere bakkede kampen igennem godt op om spillerne, og de kunne i fællesskab bryde ud i ellevild jubel efter 120 udmarvende minutter og en straffesparkskonkurrence. Sjældent, hvis nogensinde, har atmosfæren været så intens til en fodboldkamp på dansk grund.

Brøndby Stadion dannede en fantastisk ramme om UEFA Cup kampen mod Schalke. Brøndby Tifo havde lagt både tid og kræfter på at gøre torsdagens kamp til en oplevelse ud over det sædvanlige.

For de, der har været med i en lang årrække, har det været fantastisk at se, hvordan tilskuerkulturen har udviklet sig herhjemme gennem de seneste 10 år. Gennem årene har den vokale opbakning spredt sig fra en lille gruppe på først langsiden, og siden bag målet, til i dag at kunne inkludere hovedparten af tilskuerne på et fyldt Brøndby Stadion. Og at opbakningen fra hele stadion ikke længere begrænser sig til de absolutte topkampe, har efteråret 2003 været et godt eksempel på.

To gange Dannebrog og et stort hjerte der kun banker for Brøndby IF.

Samspil med effekt

Mens det tidligere blev betragtet som et særsyn, hvis tilskuerne udenfor Faxe-tribunen bakkede op om holdet i større stil, er det i dag ved at være en naturlig del af det at gå til fodbold på Brøndby Stadion, uanset hvor på stadion man befinder sig. Det har været med til, at gøre oplevelsen endnu større, og det er noget der sættes pris på af spillerne på banen.

100-kamps jubilæet blev markeret på Faxe-tribunen.

Det nyeste tiltag er et egentligt samspil mellem Faxe Tribunen og Codan Tribunen, hvor ?Brøndby? gjalder fra enden, og langsiden svarer ?IF? med lige så stor intensitet. Netop dette tiltag understreger flot den samhørighed, der opstår mellem alle de forskellige tilskuergrupper under kampene, og forhåbentligt er dette noget, der kan sprede sig endnu mere.

Steff Houlberg-tribunen klædt i gult og blåt.

En særlig oplevelse

Søndag spiller Brøndby IF årets sidste kamp i Aalborg, og spillerne vil med 100% sikkerhed gøre deres bedste for at honorere den massive opbakning, der efterhånden er blevet en tradition når Laudrups drenge spiller i netop Aalborg.

Samtidig er det fansenes sidste chance i år, for både spillere og fans, at vise farverne, så mon ikke der venter tilskuere og tv-seere endnu en fantastisk oplevelse på søndag? Det tør vi næsten love at der gør.

Det har været et fantastisk år at være Brøndby-fan, nu skal det afsluttes med manér!

Også årets sidste kamp på Brøndby Stadion startede på smuk vis.