Barcelonakampen spilles som planlagt

31.12.2003 00:00

Til beroligelse for de mange der har sikret sig billet til Barcelona kampen den 26. februar næste år kan følgende måske være en hjælp:

- Vores anfører Per Nielsen kikkede forbi mit kontor idag for at høre lidt om konflikten fra klubside, oplyser Per Bjerregaard.

- Han var tilsyneladende lidt i vildrede med, hvad det egentlig er der foregår og også lidt beklemt ved forløbe tefter gårsdagens pressemøde i Spillerforeningen. Der skal ikke herske den mindste tvivl om, at vores anfører og alle øvrige spillere i vores trup ønsker at spille mod Barcelona og de resterende 13 kampe i SAS Ligaen, men spillerne er i en vanskelig situation. De vil naturligvis gerne bakke deres egen fagforening op og derfor giver de udtryk for betingelsesløs opbakning.

Per Bjerregaard fortsætter:

- Mit klare indtryk er desværre, at spillerne ikke informeres korrekt af Spillerforeningens forhandlingsrepræsentanter: Jeg sidder med i forhandlergruppen fra Divisionsforeningen og kan derfor personligt bekræfte, at Spillerforeningen faktisk i årevis ikke har været til at rokke.

- Med hensyn til informationen af spillerne, så kunne jeg jo i dag fortælle Per Nielsen, at spillerne jo alle er medlem af moderklubberne de spiller for. Disse klubber er alle medlem af DBU, der igen er medlem af UEFA, der igen er medlem af FIFA. Det er som bekendt FIFA, der bl.a i samarbejde med FIFPRO (den internationale Spillerforening) og EU har udarbejdet de regler, der bl.a sikrer, at alle fodboldklubber i hele verden får betaling for uddannelse.Det er en god ordning ikke mindst for et lille fodboldland som Danmark, der har et meget stort og dygtigt talentarbejde.

Spillerne og klubberne er som medlemmer af DBU underkastet de regler, der udarbejdes på Verdensplan.Spillerforeningens holdning i talentudviklingsspørgsmålet svarer til, at vi i Brøndby kommune ville nægte at følge reglerne,som Folketinget vedtager for alle i det danske samfund. Det holder jo absolut ikke.

- Det virker af flere grunde lidt grotesk, at Mads Øland har den opfattelse, at danske klubber som de eneste i hele verden ikke skal have penge for uddannelse. Det er trist for dansk fodbold, at der nu af en fagforening spilles hasard med de gode forhold spillerne gennem årene har opnået takket være imødekommenhed fra klublederne og DBU.

- Her tænker jeg på repræsentation i forskellige udvalg i DBU, fine ansættelsesforhold med rigtigt gode lønninger - gennemsnitslønninger på niveau med en direktør i en ikke helt lille dansk virksomhed - og alt i et samarbejde, der rundt i klubberne er præget af at spillere og trænere, ledere i gensidig tillid og respekt arbejder på at forbedre standarden i dansk fodbold.

- Det er meget at sætte på spil for nogle principielle opfattelser, men ingen skal være i tvivl om, at kampen mod FC Barcelona spilles som planlagt, lyder de afslutende bemærkninger fra Brøndby IF's direktør.