10 hurtige til Per Bjerregaard

28.12.2003 00:00

I forbindelse med Fodbold i Brøndbys interview med Per Bjerregaard, blev han også stillet ti hurtige spørgsmål, som brondby.com her bringer. Se om Per Bjerregaard helst vil bære titlen Don eller Doktor, om han ser sig selv som diktator eller demokrat, samt hvorvidt han vælger familien fremfor at se en kamp med F.C. København.

10 hurtige til Per Bjerregaard

1. Titel: Don eller Doktor? - Doktor!

2. Brøndby IF: Forening eller forretning? - En forening der driver forretning

3. Farve: Gul eller Blå? - Blå

4. Direktør Per Bjerregaard: Diktator eller demokrat? - Demokrat! Selvom Keld Rasmussen med et glimt i øjet siger, at demokrati er den næstbedste styreform.

5. Mest rammende: Drengene fra Vestegnen eller Hele Danmarks Stolthed? - Hele Danmarks Stolthed. PLS RAMBØLL har dokumenteret, at vi er Danmarks populæreste fodboldklub og har fans i hele landet.

6. Lørdag: Landskamp i Parken eller lilleput på marken? - Via min formandspost i DBU's initiativfond er jeg forpligtet til at være til stede ved landskampe, men mit personlige engagement er større, når jeg er ude og se vores ungdomshold.

7. Søndag: Hygge med familien eller hug til FCK? - Jeg vil sige, at jo ældre man bliver, desto gladere bliver man for familien...

8. Sportsligt: Danmarksmester eller Champions League deltager? - Danmarksmester!

9. Uden for SAS Ligaen: Premier League eller La Primera Division? - La Primera Division!

10. Vinter: Ishockey eller Håndbold? - Håndbold, helt klart! Jeg har selv spillet håndbold i Randers, og min kone er tosset med håndbold og ser alt, hvad der vises i fjernsynet.

Vidste du, at...

- Den gule trøje-farve blev valgt i forbindelse med sammenlægningen af Brøndbyøster og Brøndbyvester, fordi så få andre klubber spillede i gult.

- Brøndus oprindeligt var navnet klubbens medlemsblad, fabrikeret af bl.a. Per Bjerregaard. I dag er det som bekendt navnet på klubbens maskot.

- Erik Rasmussen, nuværende træner i Næstved, ekspert kommentator på TV og tidligere troldmand på Brøndbys liga-hold, havde rødder i Brøndby via sin far, der i mange år var aktiv i klubben.

- Det var Borgmester Keld Rasmussen, der opfordrede Per Bjerregaard til at efterfølge ham som formand i klubben. Rasmussen forudså, at kombinationen fodboldformand og borgmester kunne blive problematisk!

- Den frivillige indsats der lægges i Brøndby IF, svarer til 76 fuldtidsstillinger. Forestillede man sig, at disse skulle lønnes med en gennemsnitlig årsløn på 250.000 kr., ville det påføre Brøndby IF en årlig udgift på 19 millioner kroner.

- En af klubbens første sponsorer, skomager Robert Sørensen, i tidernes morgen leverede gratis ortopædkirurgiske indlæg til spillernes støvler. Det gør han såmænd stadig væk.

- Brøndby i det hele taget har en hær af ualmindeligt loyale sponsorer. Mange har været i klubben i både 10 og 20 år, og ikke en eneste af de store sponsorer faldt fra, da klubben i 1992 løb ind i økonomiske problemer.

- Brøndby oprindeligt havde en række andre idrætsgrene, som håndbold, gymnastik og badminton, på programmet. Desuden havde klubben til opgave, at hjælpe andre idrætsgrene som basketball og bordtennis med at komme i gang, hvorefter de blev udskilt. Derfor det lidt aparte navn, Brøndbyernes Idrætsforening, til en fodboldklub.

Bragt i Fodbold i Brøndby nr. 4, december 2003