Zaza: Rent bur prikken over i?et

23.08.2003 00:00

Med tilgangen af Karim Zaza 1.juli sikrede Michael Laudrup sig SAS Ligaens bedste målmand. De seneste to år er det blevet til titlen som årets målmand, men selvom Karim Zaza var glad for tiden i OB, var skiftet til Brøndby alligevel et skridt fremad i karrieren.brondby.com fik sig en snak med Karim Zaza før dagens kamp.

Efter et have holdt buret rent i sine første tre kampe, måtte han lade sig udskifte i kampen mod Dinamo Minsk forrige torsdag pga. en skadet skulder. Skaden holdte ham også ude af sidste weekends kamp mod Viborg, hvor reservekeeper er Ankergren måtte lade to mål indkassere. På trods af skulderskaden er Karim Zaza da også godt tilfreds med starten i Brøndby under Laudrups ledelese.

- Jeg synes det er gået godt. I de kampe jeg har spillet har vi fået ni point. Vi har fungeret godt i forsvaret på trods af at vi er to nye, så i det store hele er jeg meget godt tilfreds. Jeg har ikke haft alverden at lave, men det skyldes i høj grad mine holdkammerater som skal have en stor tak for deres præstationer.

Glad for sit 'rene bur'

Hvad synes du så om dine egne præstationer? Er du tilfreds med dit spil?

- Det synes jeg. Det er gået godt. Som sagt har jeg ikke haft så meget at lave, men jeg har forsøgt at være sikker og rolig i mit spil. Jeg har også prøvet at dirigere mine forsvarsspillere så godt som overhovedet muligt og det synes jeg har haft held med indtil videre.

Godt nok har der måske ikke været så meget at lave, men i flere situationer har du allerede vist din høje klasse. Og så er der altså stadigvæk ikke scoret på dig endnu?

- Ja, det har du da ret i. Når man vinder og samtidig ikke lukker mål ind er det da selvfølgelig en fornøjelse. Det har absolut været prikken over i?et med ?det rene bur?. Vi har forsøgt at holde de andre fra at score, og indtil i søndags har det lykkedes meget godt.

Er det svært som ny målmand at komme ind på et Brøndbyhold der fungerer så godt som det har gjort?

- Når man kommer ind på Brøndbys hold er det ikke så svært. Holdet er utrolig stærkt og alle udfylder mere eller mindre deres roller optimalt. Det er altid nemmere at komme ind på et hold hvor tingene fungerer, i forhold til det modsatte. Så det har ikke været så svært.

Karim Zaza haer tilfreds med sin start i Brøndbytrøjen.

Kan kun lade sig gøre i Brøndby

Du er kendt for at have en enorm arbejdsiver specielt under træningen. Er træningen egentlig forskellig i forhold til OB?

- Der er bestemt stor forskel. Vi spiller meget mere end vi gjorde i OB. Der er mere bold med og vi spiller meget mere til to mål. Det er dejligt, for det er det alle fodboldspillere allerhelst vil. Det er at have bolden så meget med som muligt. Der er ikke så meget taktisk træning og skabelontræning, hvilket ikke er nødvendigt fordi man har spillere, der kender sine løbemønstre og næsten altid udfører dem optimalt. Derfor behøver man ikke træne taktisk træning så meget. Det kan nok kun lade sig gøre i Brøndby fordi spillerne er så gode, specielt teknisk.

Dagens modstander F.C. København er samtidig din tidligere arbejdsgiver. Ser du nogen forskel på F.C. København og Brøndby?

- Sportsligt minder de meget om hinanden. De har begge målsætninger der gør at de skal vinde mesterskabet hvert år. Begge hold har rigtig gode spillere og begge hold går på banen for at vinde hver gang. Ambitionerne er helt klart de samme, så rent sportsligt minder de rigtig meget om hinanden.

Speciel kamp

Det er efterhånden en del år siden du spillede i F.C. København. Hvordan er dit forhold til klubben i dag?

- Der er mange spillere der er skiftet ud, men jeg kender stadigvæk nogle af dem. Jeg kender de fleste mennesker bag klubben, og jeg har da stadigvæk privat kontakt med at par af spillerne, men ellers er der ikke så meget at sige.

Tror du F.C. København har mere fokus på deres næste kamp end i dag?

- Det er klart de umiddelbart vil fokusere på kampen mod os, men det lurer nok i baghovedet på spillerne, at det næste gang gælder kvalifikation til Champions League. Derfor tror jeg måske at de har en smule af deres koncentration på kampen mod Glasgow Rangers på onsdag.

Du har prøvet at spille de store fodboldkampe mellem Brøndby og F.C. København, i F.C. Københavns trøje, men denne gang bliver det i den blå-gule Brøndbytrøje?

- Det er altid nogle rigtig store kampe, hvor tribunerne er fyldte og intensiteten er høj. Det er da lidt specielt at jeg nu har en Brøndbytrøje på, og jeg vil selvfølgelig gøre alt hvad der står i min magt for at det bliver os der tager det længste stik...