Vilfort: Vi bør vinde over Minsk

28.08.2003 00:00

- Vi både kan og bør vinde over Dinamo Minsk. Selvfølgelig skal vi have respekt for dem, men de SKAL besejres over to kampe. Så præcist vurderede Kim Vilfort Brøndbys chancer mod de hviderussiske modstandere i kvalifikationen til UEFA Cup?en før det første opgør i Brøndby. Chancerne for samlet sejr er gode efter 3-0 sejren i det første opgør, og Vilfort har da også stor tiltro til Laudrups tropper.

- Efter at Michael og Faxe har taget over, har vi satset på en spillestil, hvor vi er meget i boldbesiddelse. Den stil er for alvor ved at slå igennem nu, og det kommer os til gode i de europæiske kampe. Før i tiden kom Brøndby ofte til kort overfor de hold, der havde bolden meget.

- Det kommer vi ikke til at se i så udpræget grad længere, men det vil nok først for alvor vise sig, hvis vi kommer et stykke ind i UEFA Cup?en, hvor endnu bedre hold begynder at dukke op. På den måde har det en stor betydning for klubben, at vi på trænerfronten har to personer, som selv har prøvet at spille masser af internationale kampe, og som ved, hvad der skal til for at begå sig.

Rustet til international succes

Vilfort virker sikker på, at Brøndby, efter en del magre år rent internationalt, igen skal til at skrabe points sammen til dansk fodbold. Allerede nu ser tegningerne gode ud, og fremtiden er heller ikke ladt i stikken.

- Vi forsøger at ruste de unge talenter så godt som muligt til internationale opgaver. Mindst en gang om året tilmelder vi holdene internationale turneringer, hvor de møder hold som Arsenal, Ajax og så videre. Det gør vi i høj grad for at sikre, at Brøndbys unge talenter i fremtiden ikke sidder og ser internationale kampe i fjernsynet og møder op til træning med den tro, at de spillere, de har siddet og beundret, kommer fra en anden planet, siger Vilfort og fortsætter.

-Det har vi nemlig set eksempler på ? også blandt nogle af Brøndbyspillerne på min tid. Når talenterne er med i disse turneringer, finder de hurtigt ud af, at det kun er mennesker, og at det ganske ofte kan lade sig gøre at besejre dem. Det skulle gerne sikre, at når publikum næste gang kan se en ung spiller træde ind i truppen, så er det en spiller, der er godt rustet til selv store internationale udfordringer, slutter Kim Vilfort.