Vilfort à la Europa del 2

27.08.2003 00:00

Nok så megen snak om de gode gamle dage kan ikke skjule, at Brøndby er raslet ned på den europæiske rangliste. Brøndby ligger i øjeblikket på en placering som nummer 123 over europæiske klubhold ? unægteligt en rutsjetur fra den plads oppe i 20?erne, som blev opnået først i 90?erne. Hvad er der sket?

- Det er svært at give et entydigt svar på. Når de mange points, som man har optjent til glæde for dansk fodbold, forsvinder efter en årrække med knap så gode resultater, så skal man igennem flere kampe for overhovedet at kunne optjene points igen, og det må være det, der er hovedårsagen. Naturligvis er niveauet i Europa også blevet højere. Nu er det vigtigt, at Brøndby kommer på banen igen og begynder en international optur, så der kan blive rettet op på det, siger Kim Vilfort.

Sandt er det, at Brøndbys resultatmæssige fravær midt i 90?erne ikke afslørede en anden dansk magtfaktor i europæisk fodbold. Ingen andre har tilnærmelsesvis høstet international anerkendelse som Brøndby gjorde.

- Nej, ikke rigtigt! Der har været enkelte flotte resultater. OB?s sejr over Real Madrid, B1903 over Bayern München og FC Midtjyllands indsats sidste år. Men ikke rigtigt noget stabilt. Jeg er ikke engang sikker på, at det ville batte noget, hvis F.C. København kvalificerer sig til Champions League i år. Det ville skaffe dem en masse penge, men hvor mange points de vil få ud af det, det er en anden sag. Der skal ikke meget uheld til i lodtrækningen, så er pointhøsten meget begrænset. Vi er ikke helt klar til spille på det niveau i Danmark endnu, tror jeg. Men vi er på rette vej.

De bedste oplevelser

Liverpool-Brøndby 0-1
- En fantastisk oplevelse! Liverpool er mit favorithold i England, så det var en stor oplevelse at spille på Anfield Road foran deres virkelig gode publikum. At vi slog dem ud sammenlagt, det er det bedste, jeg har været med til.

Karlsruhe-Brøndby 0-5
- Helt utroligt! Vi vendte et 1-3 nederlag, og spillede en af vores bedste kampe nogensinde.

Brøndby-Frankfurt 5-0
- Frankfurt var et storhold på det tidspunkt.

De værste oplevelser

Brøndby-Widzew Lodz 3-2
- Vi havde fortjent at vinde og kvalificere os til Champions League. Vi sad totalt på kampen, og de var svineheldige med at reducere i de sidste minutter. Den gjorde virkelig ondt.

Brøndby-Dinamo Kiev 0-1
- En meget lige kamp ? igen om kvalifikation til Champions League. Målet var helt klart offside, oven i købet.

AS Roma-Brøndby 2-1
- Denne gang knap så ufortjent at Roma vandt kampen, men det er alligevel ærgerligt at blive slået ud af UEFA cuppens semifinale på et mål i de sidste minutter.

Selv om støvlerne for længst er lagt på hylden,vil Kim Vilfort også i fremtiden se tilbage på de europæiske kampe med vemod. En ny europæisk æra under Laudrups ledelse er under opsejling, og Kim Vilfort vil helt sikkert være med-denne gang fra sidelinien.