Tilfældighedernes kamp

23.08.2003 00:00

Lørdagens kamp i SAS Ligaen var nok en af de kampe der har haft den mest mærkværdige optakt. Gæsterne fra F.C København havde i flere omgang forsøgt at få kampen udsat for at spare holdet til kvalifikationskampen til Champions League på den førstkommende onsdag. Dog lykkedes det ikke at finde en ny dato for kampen, og efter den obligatoriske mudderkastning gennem medierne, kunne kampen i dag afvikles.

På mange måder blev kampen et ondt tilbageblik på mesterskabskampen den 18. juni sidste forår, hvor gæsterne fra København reelt vandt det danske mesterskab. Således endte dagens opgør også med et 1-0 nederlag til Laudrups drenge.

Lighederne var mange, og som kampen i foråret, var den største forhindring for en sejr til Brøndby IF, var hjemmeholdets manglende præcision i afslutningerne. Den store forskel var dog at det var et mere sikkert Brøndbyhold end sidst, men lige meget hjalp det.

Umuligt muligt

Gæsterne fra Østerbro kunne efter 10 minutter af første halvleg bringe sig foran ved svenske Jörgen Petterson, efter det som de fleste havde set som en umulighed. Brøndby IF?s vel nok største profil i efteråret, anfører Per Nielsen missede en tæmning der gav Petterson frit løb mod den tilbagevendte Karim Zaza i Brøndby målet. På trods af en solid indsats i dagens kamp, kunne Zaza ikke forhindre at F.C København bragte sig foran 1-0.

Kampen som helhed var mest af alt en kamp om midtbanen, da begge hold startede afventende. Dog havde begge hold deres gode perioder og store chancer, og kun stolpen og et par gode redninger fra begge holds målmand gjorde, at der kun blev scoret et mål i dag.

Dramatisk afslutning

TIdligere på ugen kunne F.C Københavns træner meget overraskende udtale til BT, at han anså Laudrups spillestil som norsk inspireret. Lige præcis den udtalelse må siges at være kommet tilbage som en boomerang i 76. minutter, hvor samtlige F.C Københavns spillere var at finde i eget målfelt ved et Brøndbyhjørnespark.

På trods af det massive pres hjemmeholdet satte ind efter scoringen lykkedes det ikke for Brøndby IF at score det forløsende mål. At marginalerne så ikke var på Brøndby IF?s side sås mest tydeligt fem minutter før tid hvor de fleste af de godt 21.000 tilskuere så Morten Wieghorst blive fældet i københavnernes målfelt, men dommer Kim Miltons fløjte forblev ganske uforståeligt tavs.

Samlet set kan Brøndby IF se tilbage på en kamp, der sagtens kunne været gået den anden vej. Under alle omstændigheder er de blå-gule stadig førerhold i SAS Ligaen, og spillet mangler ikke det store for at komme op på et højere niveau, men mon ikke der til at starte med skal trænes afslutninger de kommende dage?

Kampforløb: Brøndby IF - F.C. København