Rundens modstander: FCK

19.08.2003 00:00

Efter søndagens uafgjorte kamp i Viborg kan man begynde at overveje hvor vidt der findes ånder; for Brøndby IF begynder Viborg mere og mere at virke som en ond en af slagsen. Efter at Laudrups drenge havde domineret fuldstændigt i hele 1. halvleg, spillet så guderne sang og viborgenserne nærmest var ikke-eksisterende på banen, kunne Søren Frederiksen (igen) stikke en kæp i hjulet på Brøndby-maskinen.

Endnu en gang formåede Viborg FF at spille over evne mod det vinrøde udehold, men inden de nåede så langt havde Laudrups drenge selv mulighed for at lukke kampen. I stedet lukkede de Viborg ind, som dermed endte det som det plejer: Uden vinder. Mest ærgerligt var den håbløse udvisning af Thomas Kahlenberg, som kampens dommer nok var den eneste der kunne se det rimelige i. Udvisningen gør, at Kahlenberg er spærret i næste kamp, som spilles lørdag på Brøndby Stadion hvor F.C København kommer på besøg.

ar Dalgas duellerer med Erik Mykland

Skal/skal ikke

Vi ville gerne have haft dem på besøg tidligere på sæsonen, holdet fra Østerbro, men det kom de ikke, og hvis det stod til F.C København var lørdagens kamp heller ikke blevet til noget i denne omgang. Det er dog ikke lykkes at finde en anden dato til kampen, så derfor er det med glæde, at Brøndby IF kan byde velkommen til efterårets første storkamp på Brøndby Stadion.

Til gengæld kan gæsteholdet så glæde sig over at 'den slags topkampe i virkeligheden er den bedste forberedelse til holdenes kampe i Europa, fordi man netop i indbyrdes skarpe opgør bliver tvunget til at spille i et højt tempo og med en intensitet som også findes i internationale kampe'.

Intensitet for alle pengene

Ned på jorden

Efter at være blevet udråbt som mestre af visse medier efter sæsonens første kamp, er F.C København kommet ned på jorden igen. Overbygningen fra Gentofte og Frederiksberg ligger på 5. pladsen i SAS Ligaen efter de første 4 kampe, med 3 point op til Ligaens førerhold, Brøndby IF. Det er med sikkerhed ikke en position F.C København er tilfreds med, og uanset det vigtige opgør på onsdag er udeholdet tvunget til at give alt, hvis de skal have point med hjem fra Brøndby.

Cheftræner Michael Laudrup har meldt klart ud, at han har et hold der er stærkt nok til at både kunne klare sig i den hjemlige SAS Liga, og i UEFA Cup?en. Den udmelding må siges at have holdt stik indtil videre, så vi kan forvente at se et toptunet Brøndbyhold på Danmarks mest stemningsfyldte stadion på lørdag.

Mens mesterskabet stadig var inden for rækkevidde

Revanche

Der er ikke nogen tvivl om, at motivationen heller ikke fejler noget hos de blå-gule; der er noget der skal revancheres! Sidste gang de to hold mødtes var i kampen om mesterskabet d. 18. juni, hvor F.C København reelt vandt mesterskabet et par minutter over dommerens overtid.

Brøndby havdeforåret igennemvist flot og offensiv fodbold som de fleste kan lide det, men da det virkeligt gjaldt, virkede det som om nerverne fik overtaget.Mandskabet spillede ikke op til niveau, formåede ikke at udnytte chancerne, og straffen faldt altså i overtiden.

Pletten skal vaskes af på lørdag, og der er helt sikkert, at det er et andet Brøndbyhold vi kommer til at opleve på. To mål har de blå-gule lukket ind i sæsonen indtil videre, hvilket er en tredjedel af hvad der er scoret mod lørdagens udehold, ogBrøndby IF har igen fået gang i det formidable pasningsspil.

Spillerne er blevet mindet om at en kamp varer 90 minutter plus det løse, så det bliver spændende at se hvad københavnerne kan stille op, når de på lørdag møder Danmarks pt. bedste fodboldhold.

Mere fighterbetonet end velspillet

Seneste fem indbyrdes kampe i ligaen

18-06-2003 Brøndby- F.C København 0-1
06-04-2003 F.C København- Brøndby 1-1
24-08-2002 F.C København- Brøndby 2-1
12-05-2002 F.C København- Brøndby 1-1
09-12-2001 Brøndby- F.C København 1-0

Tjek ligastatisik her.

Holdene

  • F.C. København
    Grundlagt: 1992
    Mestre: 1993, 2001, 2003
    Pokal: 1995, 1997

  • Brøndby IF
    Grundlagt: 1964
    Mestre: 1985, 1987, 1988, 1990, 1991, 1996, 1997, 1998, 2002
    Pokal: 1989, 1994, 1998, 2003

Kampen

Brøndby IF - F.C. København, SAS Liga, 5. spillerunde, lørdag den 23. august kl. 17:00 på Brøndby Stadion.

Køb din billet her