Rundens modstander: FC Nordsjælland

29.08.2003 00:00

Torsdag aften blev en god dag for dansk fodbold. Hele fem hold har kvalificeret sig til UEFA Cup?en, og man må sige at resultaterne taler for sig selv, alle fem kvalifikationer er fuldt ud berettigede og velfortjente. Brøndby IF har sikret sig en plads i bowlen når der trækkes lod til første runde fredag kl. 13.00, ved samlet at besejre Dinamo Minsk med 5-0.

Et andet af de hold, der ligeledes var i ilden torsdag aften var FC Nordsjælland, der kan glæde sig over deres første europæiske deltagelse i klubbens korte, men succesrige historie. Netop FC Nordsjælland og Brøndby IF mødes søndag eftermiddag i Farum, hvor SAS Ligaen fortsætter ufortrødent.

Fik en på hatten

Det urimelige nederlag til F.C København i lørdags er glemt og Laudrups tropper kan nu koncentrere sig om at hente point i SAS Ligaen, hvor målsætningen, ganske som de øvrige år, er et mesterskab i indeværende sæson. Hvor Brøndby IF er kommet ganske godt fra start i efteråret, har det været så som så med resultaterne fra FC Nordsjælland. Kun en enkelt kamp er vundet, og senest i søndags fik nordsjællænderne en på hatten af oprykkerne fra Frem. På egen bane måtte FC Nordsjælland indkassere i 1-3 nederlag, bl.a. på mål af den tidligere Brøndbyspiller Søren Krogh. Det er med overvejende sandsynlighed ikke noget der huer FC Nordsjællandske træner Christian Andersen, der helt sikkert kræver oprejsning på søndag.

Kort om Farum

Farum Boldklub blev stiftet i 1991 som en sammenslutning af Farum Idræts Klub og Stavnsholt Boldklub, men på trods af klubbens relative unge alder er det lykkedes at etablere sig i toppen af dansk fodbold. I 1998 stiftedes Farum Boldklub A/S samtidig med at der indføres kontraktfodbold i klubben.

Allerede året efter krones den ihærdige indsats med en plads i første division hvorefter Farum Boldklub i sæsonen 2001/2002 sikrede sig oprykning til den bedste række. Allerede året efter, sidste sæson, formåede Farum at skrabe nok point sammen i sidste øjeblik til at den nordsjællandske klub fik bronzemedaljer.

Farum Boldklubs hjemmebane er det flotte og intime Farum Arena, der har en kapacitet på 10.000 siddende tilskuere. Tilskuerrekorden er på 9.755 i Farum Boldklub kamp mod Brøndby IF. For at understrege ambitionerne i klubben og ikke mindst, sikre opbakning i lokalområdet har Farum Boldklub i sommers skiftet navn til FC Nordsjælland.

Aldrig besejret Brøndby

Som man kan se ud af nedenstående er det aldrig lykkedes for den nordsjællandske klub at vinde over Brøndby IF, og hvis man skal vurdere de to hold ud fra den nuværende form, så må man sige at FC Nordsjælland får noget at se til på søndag. Brøndby IF har dobbelt så mange point efter de første 5 kampe, hvor FC Nordsjællands 5 point indtil videre rækker til en 8. plads.

Dermed har FC Nordsjælland virkeligt noget at kæmpe for i søndagens opgør, hvor de ikke bare skal vise hjemmebanepublikummet, men også resten af fodbolddanmark, at sidste års præstation ikke bare var en enlig svale. FC Nordsjælland har ambitioner om at være med i toppen af dansk fodbold, og hvem skulle man ellers måle sig i med i den forbindelse, end Brøndby IF?

Tidligere indbyrdes opgør i ligaen

  • 29-09-2002 Farum - Brøndby IF 1-2
  • 23-11-2002 Brøndby IF - Farum 7-1
  • 20-04-2003 Farum ? Brøndby IF 1-1

Fakta om Farum

  • Danske mesterskaber: ingen
  • Pokaltitler: ingen
  • Sidste 5 sæsoners placeringer i SAS Ligaen: 2002/03: 3
  • Bedste europæiske resultat: Har netop kvalificeret sig til UEFA Cup?en

Ekstra på brondby.com

Du kan stadig nå at sikre dig billet til søndagens SAS Liga-opgør mod FC Nordsjælland - tidligere kendt som Farum Boldklub. Også nordsjællænderne spillede UEFA Cup-kvalifikationskamp i går, og afgørende for resultatet af søndagens kamp bliver derfor hvilket af de to hold der har flest kræfter i benene.

Ved det seneste opgør måtte Laudrups drenge stille op i den gamle udebanedragt, da dommeren ikke kunne skelne rødt fra gult

Køb din billet til Brøndbyafsnittet på Farum Park i BrøndbyShoppen.

Priser inkl. gebyr

  • Voksne: 130 kr.
  • Pensionister: 60 kr.
  • Unge: (8-17 år): 60 kr.