Rapport fra Minsk

27.08.2003 00:00

Holdet er ankommet til Minsk planmæssigt, træningen på kampbanen er overstået, og ledbåndsskadede Auri Skarbalius udnytter sin skadespause til at genopfriske sit russisske. Det er essensen i den rapport vi har modtaget fra brondby.coms udsendte medarbejder, Emil Bakkendorff.

Gensyn med Sovjet

Vores 2 charterfly er planmæssigt kommet til Minsk, og alle er blevet forsynet med hotelværelse. Inklusive holdet er vi 187 personer der ser frem til kampen i morgen. Det danske vejr er blevet skiftet ud med diset vejr med regn, og de farvestrålende gader i København er erstattet med lige lange 6 sporede veje der præcist krydser hinanden og fortsætter lige så lang øjet rækker.

Gadebelysning er der ikke meget af, men jubelen var stor da vi kørte forbi McDonald's cirka fem minutter førend vores ankomst til hotellet, men udover denne mulighed har vi også sørget for at tage lidt af vores hjemlands lækkerier med såsom ost, marmelade, leverpostej, spegepølse og selvfølgelig nutella, så der er lidt til den søde tand.

Håber på tørvejr

Vi blev modtaget af to personer fra Dinamo Minsk der på hviderussisk bød os velkommen ? tror jeg nok ? i hvert fald smilede de og var meget venlige.

Her kl. 19.00 (dansk tid kl. 18.00) blev der så kaldt til træning på banen der i 1980 dannede ramme om et par kampe i den olympiske turnering dengang hvor bl.a. USA glimrede ved sit fravær, og det må man lade det gamle regime - bygge det kunne de. Der er tale om et stadion hvor der er plads til 45.000 tilskuere hvoraf ca. 500 er under tag mens resten sidder under åben himmel; alle håber det ikke regner i morgen.

Minsk Stadium hvor Laudrups drenge i morgen skal følge op på 3-0 sejren på Brøndby Stadion

Ingen nye skader

I træningen deltog 19 mand, Ronnie Bendtsen og Allan Olesen blev på hotellet og benyttede fitnessrummet til egen træning. Auri kunne slet ikke træne, men gjorde sig nyttig som tolk, idet han også mestrer det russiske sprog som hovedparten taler, så han var fuldt optaget af at besvare spørgsmål.

Regnen stod ned i stride strømme under den time som der blev trænet, så vi kunne bedre forstå hvorfor der ikke er et vandingsanlæg på banen. Alle mand slap godt fra træningen som mest bestod af spil. Så nu er der kun ventetiden tilbage før kampen som spilles lokal tid kl. 21.00 (kl. 20.00 dansk tid), og som jo kan ses på TvDanmark1 derhjemme. Ventetiden vil blive udfyldt med et taktikmøde i morgen og ellers ren afslapning.

Ej ferie

Sponsorerne har et helt anderledes ?hårdt? program, idet de i aften er til gallamiddag hvor de skal underholdes aftre kunstnere som vi har med hjemmefra. Derefter er det tid til mere socialt samvær til langt ud på aften før det i morgen er tid til en tennisturnering efterfulgt af en sigthseeing i byen, sluttende af med morgendagens kamp. Ja, det er ikke ren ferie at være med på disse ture.